FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Smanjena temeljna dobit Telekom Austrije

BEČ, 12. kolovoza 2013. (Hina/Reuters) - Temeljna dobit austrijske kompanije Telekom Austria pala je u drugom tromjesečju za 10 posto, nešto više nego što se očekivalo, budući da je potrošila više novca na subvencioniranje pametnih telefona kako bi zadržala kupce koji više troše.

Tvrtka u kojoj America Movil meksičkog milijardera Carlosa Slima posjeduje udio od gotovo 24 posto izvijestila je danas da joj je usporediva dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) pala u drugom tromjesečju na 330 milijuna eura.

Prihodi su se smanjili dva posto, na 1,04 milijarde eura.

Prosječni prihod po korisniku pao je u Austriji za 15 posto, na 16,2 eura mjesečno, nakon integracije diskontnog brenda Yesss, koji je TA kupio početkom godine u sklopu preuzimanja kompanije Orange Austria.

"Kao što se očekivalo, 2013. godina donosi mješovite rezultate", ističe u priopćenju glavni izvršni direktor Hannes Ametsreiter.

"Konvergentni portfelj proizvoda i veće subvencije za najskuplje pametne telefone u segmentu premium klijenata pomažu nam da osiguramo poslovanje. Pad prihoda djelomično ipak kompenziraju mjere rezanja troškova", navode u TA-u.

Napominju da su i dalje konkurentni na matičnom austrijskom, te na bugarskom i hrvatskom tržištu, gdje inače ostvaruju najveću dobit a prisutni su i u segmentu fiksne telefonije.

Ponovili su kako u cijeloj 2013. očekuju prihode od 4,1 milijardu eura, u odnosu na prošlogodišnje 4,33 milijarde eura. Srezali su kapitalnu potrošnju na 650 do 700 milijuna eura, s dodada predviđenih 700 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙