FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava fotografija za ponedjeljak, 12. kolovoza

ZAGREB, 12. kolovoza 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za ponedjeljak, 12. kolovoza koje ćemo popratiti fotografijama:

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede trebao bi se održati sastanak ministra Tihomira Jakovina s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) i udruga poljoprivrednika o mogućim modelima olakšica i mjerama za pomoć poljoprivrednim proizvođačima, a najavljen je i sastanak poljoprivrednika s otkupljivačima pšenice. Susret s resornim ministrom dogovoren je prošlog četvrtka na njihovom sastanku koji je završio bez dogovora, a predstavnici seljačkih udruga traže, a neki i uvjetuju, da na pregovorima u ponedjeljak sudjeluju i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić. Poljoprivrednici, nezadovoljni stanjem u agraru, traže isplatu preostalih poticaja, a prema podacima koje su iznosili predstavnici HPK riječ o još neisplaćenih više od 450 milijuna kuna. Ministar Jakovina je pak naveo da je do sada isplaćeno gotovo 2,4 milijardi kuna poticaja i to značajno ranije nego svih prethodnih godina ta da je Ministarstvo isplatilo onoliko novca koliko je bilo na raspolaganju u proračunu. Poljoprivrednici su nezadovoljni i otkupnom cijenom pšenice od 1,05 kuna po kilogramu, smatraju da ta cijena ne bi smjela biti manja od 1,35 kuna. U međuvremenu nastavljeni su prosvjedi nezadovoljnih poljoprivrednika u više županija koji traju od srijede.

ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima održat će konferenciju za novinare na temu: "Besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola" (11 sati, Gradska uprava, Dvorana 372, Trg S. Radića 1).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana mladih, Mreža mladih Hrvatske izvest će na Trgu sv. Marka performans i obratiti se medijima (11 sati). Međunarodni dan mladih uveden je 2000. rezolucijom Opće skupštine Ujedinjenih naroda i svake se godine obilježava u okviru izabrane godišnje teme, a ove je godine posvećen migracijama mladih. Svojom akcijom na Markovom trgu Mreža mladih želi upozoriti, kako navodi, na niz negativnih pokazatelja društvenog položaja mladih u Hrvatskoj i skrenuti pozornost na posljedice koje to ima na cjelokupno društvo, posebno u vidu migracija mladih.

RIJEKA - Utakmica 5. kola Prve HNL između Rijeke i Osijeka (20,15 sati, stadion Kantrida).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙