FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Galerija Nova: u rujnu međunarodni multidiscplinarni festival

ZAGREB, 6. kolovoza 2013. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji Nova u rujnu će biti otvoren međunarodni multidisciplinarni festival suvremene umjetnosti Meeting Points 7 pod naslovom Deset tisuća smicalica i sto tisuća trikova, usmjerenog na kontekstualiziranu prezentaciju umjetničke produkcije iz arapskog svijeta.

Naslov je preuzet iz knjige Prezreni na svijetu (1961.) filozofa, revolucionara i psihijatra Frantza Fanona, koji je bio glasni kritičar kolonijalizma. Projekt će se nastaviti kroz 2013. i 2014. u Antverpenu, Beču, Bejrutu, Hong-Kongu, Kairu i Moskvi, izvijestili su organizatori.

Program otvorenja održat će se u Galeriji Nova 20. i 21. rujna. Na izložbi sudjeluju Filipa César, Iman Issa, Rajkamal Kahlon, Maha Maamoun i Jumana Manna. Predavanje-performans će imati Filipa César, Maha Maamoun pokazat će program projekcija, diskusiju o feminističkim praksama priprema Tina Tešija, a u Zagrebačkom plesnom centru će se održati performans Sanje Iveković "Zašto umjetnica/umjetnik ne može predstavljati državu-naciju".

Galerija Nova je izvijestila i da su na internetskoj stranici whw.hr od nedavno dostupne neke od njihovih publikacija, među kojima je nekoliko zbirki eseja, npr. zbornik uz izložbu Što, kako i za koga, povodom 152. godišnjice Komunističkog manifesta (2001), Umjetnost uvijek ima posljedice (2010) te neki od brojeva novina Galerija Nova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙