FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT u prvih šest mjeseci poslovao s dobiti od 38 milijuna kuna

ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) je u prvih šest mjeseci ove godine poslovala s dobiti od 38 milijuna kuna i smanjila je rashode za 8,3 posto, priopćeno je s javne radio-televizije.

HRT je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila 681,2 milijuna kuna prihoda te 643,03 milijuna kuna rashoda, čime je ostvarena dobit od 38,1 milijun kuna.

Ukupni prihodi HRT-a su 2,7 posto manji od ostvarenih u istom razdoblju 2012. i 1,6 posto manji od plana, dok su ukupni rashodi za 8,3 posto manji nego u istom razdoblju prethodne godine i 5,5 posto manji od plana, stoji u priopćenju.

Veća kumulacija troškova očekuje se prema uobičajenoj poslovnoj dinamici HRT-a u drugoj polovici godine, kada će biti i realizirani ugovori po postupcima javne nabave.

U strukturi prihoda, najznačajniji je prihod od pristojbe koji je iznosio 591,5 milijun kuna, što je u odnosu na isto razdoblje u 2012. više za 0,7 posto iako se visina mjesečne pristojbe nije mijenjala te i dalje iznosi 80 kuna.

U istom je periodu ostvareno i 53,8 milijuna kuna prihoda od promidžbe što je 1,7 posto iznad plana za ovu godinu. izvijestio je Odjel za odnose s javnošću HRT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙