FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić primio atletičare kluba Agram ovjenčanog u Lyonu

ZAGREB, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas članove Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Agram iz Zagreba, u povodu njihova osvajanja medalja na nedavnom Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u francuskom Lyonu.

U konkurenciji više od tisuću atletičarki i atletičara iz 90 zemalja srebrna odličja osvojili su Branimir Budetić u bacanju koplja te Zoran Talić u skoku u dalj, dok su brončana odličja zaslužili Marija Iveković-Meštrović i Branimir Budetić u disku, Josip Slivar i Darko Kralj u kugli te Mikela Ristoski u skoku u dalj. Svjetsko prvenstvo u Lyonu održalo se od 19. do 28. srpnja.

Branimir Budetić iz kluba Agram, koji je na prijemu bio u pratnji trenera Ante Pavkovića, rekao je kako nije bilo velikih očekivanja prije tog natjecanja, ali su se spremili najbolje što su mogli. Najviše sam zadovoljan osobnim rekordom u bacanju koplja, dodao je.

Pavković je ocijenio da je Budetićeva pobjeda još vrednija kada se zna da su u kategoriji u kojoj je osvojio srebro bile spojene dvije kategorije invaliditeta, a u njoj su bila dva svjetska rekordera, dva svjetska prvaka i olimpijski pobjednici.

Čestitavši na medaljama, Bandić je izvijestio da je za sve laureate osigurana simbolična nagrada Grada Zagreba. Kriza je, ali ćemo izdvojiti po par tisuća kuna za te vrijedne ljude koji u Europi i svijetu pronose slavu zagrebačkog i hrvatskog sporta za osobe s invaliditetom, rekao je.

Najavio je i da će se "sukladno uvođenju reda" u Zagrebački športski savez pobrinutia da treneri i programi ne budu oštećeni "ni za jednu jotu".

Predstavnike Hrvatskog paraolimpijskog odbora pozvao je da odaberu jednog od svojih najistaknutijih sportaša koji je zadužio hrvatski paraolimpijski sport da bude njegov posebni savjetnik za sportaše osobe s invaliditetom.

Darko Matić, glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora upozorio je da su sportaši s invaliditetom oštećeni kroz izmjene i dopune Zakona o sportu, kada je riječ o trajnim naknadama za sportsku izvrsnost. U Lyonu je konkurencija bila jača nego na paraolimpijskim igrama u Londonu, čime je uspjeh naših atletičara još veći, a i njihovi su uspjesi i rezultati vrijedni trajnih sportskih naknada, naglasio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙