FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na riječkoj tržnici ne radi manji dio štandova

RIJEKA, 1. kolovoza 2013. (Hina) - Na glavnoj riječkoj tržnici danas ne radi manji dio štandova, a nadzor primjene mjera fiskalizacije provodi nekoliko inspekcijskih timova Ministarstva financija.

Neki prodavači žalili su se da ne mogu izdavati račune jer im fiskalna kasa ne radi, dok su drugi isticali da kasa uredno radi i da se računi relativno brzo izdaju.

Zoran Plavčić, koji je tijekom prosvjeda protiv fiskalizacije tržnica predstavljao riječke prodavače, kazao je u telefonskom razgovoru za Hinu da danas ne radi zbog obiteljskih razloga.

Ponovio je da nisu ostvareni uvjeti za fiskalizaciju, posebno zato što izdavanje računa ide presporo za uvjete prodaje na tržnici.

Od jutros su i tržnice dužne primjenivati mjere fiskalizacije, nakon što je 1. srpnja na snagu stupio zadnji krug fiskalizacije koja svim trgovcima, uključujući i one na tržnicama, nameće obvezu poslovanja putem fiskalnih blagajni, a njome nisu obuhvaćena samo obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Neki su riječki prodavači nedavno najavljivali da zbog loših uvjeta rada na tržnici, koje dodatno potenciraju obveze prema fiskalizaciji, do daljnjega neće raditi, iako od toga žive. Isticali su da će takav stav zauzeti većina prodavača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙