FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska lutrija za 40. obljetnicu pomaže splitsku Udrugu Most i pulski Down Syndrom Centar

SPLIT, 31. srpnja 2013. (Hina) - Središnja proslava 40. obljetnice Hrvatske lutrije održat će se 22. listopada ove godine, kada će se u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića organizirati dobrotvorna večera, a prikupljeni novac bit će namijenjen splitskoj udruzi "Most", koja skrbi o beskućnicima, te pulskome Down Syndrom Centru za rehabilitaciju, najavio je danas na konferenciji za novinare u Splitu predsjednik uprave Hrvatske lutrije Danijel Ferić.

Po Ferićevim riječima, Hrvatska lutrija vodi računa o društveno odgovornom poslovanju te je u prvih šest mjeseci ove godine u državni proračun uplatila 50 milijuna kuna, a u zadnjih deset godina svota koju je uplatila u državni proračun dosegnula je 500 milijuna kuna.

Hrvatska lutrija ne utječe na raspodjelu tog novca, nego su za to zadužena mjerodavna ministarstva, rekao je Ferić i dodao kako se tim novcem financiraju mnoge udruge vezane uz socijalu, kulturu, znanost i sport.

"U prvih šest mjeseci 2013., po preliminarnim podatcima, dobit Hrvatske lutrije prije oporezivanja procjenjuje se na 27,7 miljuna kuna, što je rast od 493 posto u odnosu prema istom razdoblju 2012., kada je dobit bila 4,7 milijuna kuna", navodi se u pisanom materijalu koji je na konferenciji za novinare podijeljen novinarima. Također se navodi da je najveći rast prihoda u lutrijskim igrama te u klađenju i automat-klubovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙