FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Nigeriji 24 mrtvih u bombaškim napadima na kafiće

KANO, 30. srpnja 2013. (Hina) - Najmanje su 24 osobe poginule u više bombaških napada na kafiće u gradu Kanou na sjeveru Nigerije, objavljeno je iz bolnica, a još se ne zna koliko je ranjenih, javljaju agencije.

Vojska je objavila da je najmanje 12 ljudi ubijeno u četvrti Sabon Gariju te da se za napade sumnjiče pripadnici islamističke skupine Boko Haram, objavio je AFP.

U kafićima u kršćanskoj četvrti inače većinski muslimanskog Kanoa u noći na utorak odjeknule su najmanje četiri eksplozije.

U Nigeriji traje pobuna islamista s uporištem na sjeveroistoku zemlje. Ondje je već proglašeno izvanredno stanje. Kano je na sjeverozapadu i ondje nema izvanrednih mjera, ali u ožujku je bombaš samoubojica na autobusnoj postaji ubio 25 ljudi.

Pokret Boko Haram bori se za stvaranje islamističke države na sjeveru zemlje i obično ga smatraju odgovornim za bombaške napade. Izraz Boko Haram znači "zabranjeno je zapadno obrazovanje", a pripadnici te organizacije žele u cijeloj Nigeriji uvesti islamski zakon, iako je ta zemlja od 160 milijuna stanovnika gotovo ravnomjerno podijeljena između kršćana na jugu i muslimana na sjeveru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙