FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 31. srpnja

ZAGREB, 30. srpnja 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 31. srpnja:

SPLIT - U okviru 59. Splitskog ljeta premijerno će se izvesti opera "Ukleti Holandez" Richarda Wagnera, pod ravnanjem maestra Tonća Bilića i u režiji Branka Brezovca, kao prva opera tog velikog opernog reformatora u povijesti festivala. U godini 200. obljetnice Wagnerova rođenja njegovu operu o ukletom kapetanu kojeg može iskupiti samo žena s istinskom ljubavlju izvest će Simfonijski orkestar HRT, Zbor i Balet HNK Split, te solisti predvođenim američkim pjevačkim parom u glavnim ulogama, bas-baritonom Kevinom Shortom u naslovnoj ulozi, te sopranisticom Indrom Thomas u ulozi Sente. Koproducenti su splitski HRT i HNK, u čijem se dvorištu presdtava igra. Vjerojatno najveća kazališna pozornica ikad napravljena u Splitu postavljena je uz južni zid Staroga placa, bivšeg Hajdukovog igrališta. U produkciji izravno sudjeluje više od 330 ljudi. Uz ansamble tu su još i studenti glume umjetničkih akademija, autorski tim, te tehničko osoblje (21 sat).

MOTOVUN - Dodjelom nagrada završava ovogodišnji Motovun Film Festivala, u okviru kojega je prikazano 90 filmova iz 29 zemalja, od čega dvadeset dugometražnih u glavnom programu. Filmovi su se natjecali za nagradu "Propeler Motovuna" i nagradu međunarodnog žirija kritičara "FIPRESCI", a svi filmovi premijerno prikazani protekle godine u kinematografijama regije konkurirali su za nagradu "Bauer" za najbolji film godine (21 sat).

DUBROVNIK - Izložba "Carta canta 2" umjetnice Jagode Buić otvara se na dvije lokacije, u Atriju palače Sponza i u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, a u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, Umjetničke galerije Dubrovnik i Državnog arhiva u Dubrovniku. Riječ je o četrdesetak djela rađenih u mediju papira njezinog recentnog ciklusa, nastalog od 2004., a u Galeriji Dulčić Masle Pulitika izloženi su radovi nastali tijekom prošle i ove godine (20 sati, Atrij palače Sponze).

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙