FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaćuša suspendirala Zabela zbog priznanja o dopingu

BERLIN, 30. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Ruska biciklistička momčad Kaćuša objavila je u utorak da je suspendirala trenera sprintera, bivšeg njemačkog biciklista Erika Zabela (43), koji je priznao da je godinama uzimao doping.

"Ruska momčad Kaćuša objavljuje da je suspendirala trenera sprintera Erika Zabela nakon što je priznao da je tijekom karijere uzimao doping", stoji u priopćenju objavljenom na službenim stranicama Kaćuše.

"Te njegove izjave odnose se na njegovu biciklistilku karijeru u razdoblju od 1996. do 2003. i nemaju nikakve veze s Kaćušom. Bez obzira na to Kaćuša je odlučila suspendirati Erika Zabela koji se momčadi priključio 2012.", dodaje se u priopćenju. "Kao član Pokreta za vjerodostojan biciklizam (MPCC), Kaćuša vodi strogu antidopinšku politiku".

Zabel, koji je osvajao šest puta 'zelenu majicu' na Tour de Franceu, priznao je u razgovoru za "Süddeutsche Zeitung" da je uzimao EPO, kortizon i krvne proizvode u razdoblju od 1996. do 2004.

Istražno povjerenstvo francuskog Senata je 24. srpnja objavilo izvješće o dopingu s listom imena biciklista koji su uzimali nedopuštena sredstva na Tour de Franceu 1998., a njemu je i Zabelovo ime.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙