FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 29. srpnja

ZAGREB, 28. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 29. srpnja

ZAGREB - Rodilište KBC-a Sestre milosrdnice potvrdilo je svjetske kriterije kvalitete dobre skrbi za majke i djecu u njihovim prvim zajedničkim danima. Osoblje rodilišta, na čelu sa ravnateljicom bolnice prof. dr. sc. Vesnom Šerić i predstojnikom Klinike za ženske bolesti i porodništvo prof. dr. sc. Krunoslavom Kunom, primit će prestižno priznanje Rodilište - prijatelj djece, koju dodjeljuju UNICEF i Ministarstvo zdravlja. Na svečanosti će biti i ministar zdravlja Rajko Ostojić koji će se osvrnuti na 20 godina provedbe inicijative za humanizaciju hrvatskih rodilišta te ulaganjima u zdravlje majki i novorođene djece. Koordinator programa prof. dr. sc. Josip Grgurić najavit će Međunarodni tjedan dojenja koji se svake godine obilježava prvi tjedan u kolovozu (11 sati, biblioteka Klinike za ženske bolesti, KBC Sestre milosrdnice, Vinogradska cesta 29).

KARLOVAC - Potpisivanje ugovora o izvođenju radova pretraživanja i/ili razminiranja s predstavnicima tvrtki za humanitarno razminiranje. Radi se o projektu „Razminiranje na ratom pogođenim područjima“- preostala sredstva, koji sufinancira Europska unija u sklopu Programa IPA 2009. U okviru tog projekta realizirat će se tri projekta pretraživanja i/ili razminiranja u Karlovačkoj županiji: u općinama Barilović, Generalski Stol, Josipdol, Cetingrad i Rakovica. Ukupna vrijednost projekta je 1, 5 milijuna eura, EU ga financira sa 1, 2 milijuna eura, a ostatak Hrvatska iz državnog proračuna (10 sati, prostorije Karlovačke županije, Ured župana, A. Vraniczanya).

ZAGREB - Kada ćemo ostvariti svoje pravo na rad i plaće, pitanje je konferencije za novinare koju ispred PAN-Tvornice papira Zagreb, organizira Sindikat metalaca Hrvatske- Industrijski sindikat (SMH-IS), udružen u SSSH. Pred bivšim i sadašnjim radnicima o temi će govoriti regionalni povjerenik SMH-IS-a Josip Jurčić i sindikalni povjerenik tog sindikata u PAN Tvornici papira Svetislav Janjik (10,30 sati, PAN-Tvornica papira Zagreb d. o. o., Radnička cesta 173).

ZAGREB - Primjena punog gospodarskog pojasa na Jadranu, tema je konferencije za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata. O temi će govoriti HNS-ova saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za pomorstvo, promet i infarstrukturu Nada Turina-Đurić i HNS-ov saborski zastupnik Petar Baranović (u 11 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Tomislav Rubić

navečer - Vesna Krbot Nejašmić

telefon: 01/48 08 600

telefax: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙