FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Socijalni bunt u Brazilu: Papa preporuča "konstruktivni dijalog"

RIO DE JANEIRO, 27. srpnja 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo preporučio je u subotu u Rio de Janeiru "konstruktivan dijalog" kako bi se smirio socijalni bunt brazilske mladeži.

"Mislim da je temeljna stvar u rješavanju aktualnih teškoća konstruktivan dijalog. Između sebične ravnodušnosti i silovitog bunta, dijalog je uvijek moguća opcija", istaknuo je Sveti Otac pred predstavnicima političke klase.

Papa Franjo se sastao s političkim, kulturnim, gospodarskim i društvenim čelnicima te s predstavnicima civilnog društva i vođama drugih religija u gradskom kazalištu u Riju, pretposljednjeg dana svog pohoda Brazilu.

"Dijalog između naraštaja i dijalog s narodom" moraju se voditi neprestano: "Ne budemo li njegovali kulturu susreta svi gubimo", upozorio je.

papa Franjo je zatražio od brazilskih čelnika da budu "odlučni kada je riječ o moralnim vrijednostima" i da "iskorijene" siromaštvo, u zemlji u kojoj je golem rascjep između najbogatijih i onih najsiromašnijih.

"Odgovorni smo za odgoj novih naraštaja koji će biti stručni na gospodarskom i na političkom polju a odlučni na polju moralnih vrijednosti".

Brazil je u lipnju uzdrmao neviđen socijalni bunt mladih iz srednjeg sloja koji su u velikom broju prosvjedovali tražeći bolje javne službe i upozoravajući na korupciju i neučinkovitost političke klase.

Ti prosvjedi koji su nerijetko završavali sukobom s policijom, nisu više tako siloviti ali se nastavljaju i u vrijeme Papina pohoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙