FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjednici napali urede Muslimanskog bratstva u Libiji

TRIPOLI, 27. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Prosvjednici su u subotu napali urede Muslimanskog bratstva i liberalne koalicije u Libiji, nakon što su se prosvjedi zbog ubojstava u gradu Bengaziju pretvorili u nasilje, prenose očevici.

Stotine ljudi izašle su na ulice noću s petka na subotu osuđujući ubojstvo poznatog političkog aktivista i kritičara Bratstva, Abdelsalama al-Mosmarija koji je ubijen u petak na izlasku iz džamije.

Mosmari je bio otvoren kritičar Bratstva čije je islamističko političko krilo druga najjača stranka u parlamentu i često se pojavljivao na televiziji kritizirajući prisutnost naoružanih milicija na ulicama libijskih gradova.

Dva vojna časnika također su ubijena u petak u Bengaziju.

Očevici iz Bengazija prenose da su prosvjednici zapalili urede Muslimanskog bratstva i njegove stranke izvikujući "Skupite svoje stvari. Van iz Bengazija!".

U znak solidarnosti građani su se okupili i na Trgu mučenika u Tripoliju da bi potom skupina mladih prosvjednika upala u ured Bratstva, porazbijala prozore na zgradi i iz nje na ulicu pobacala dokumente.

Očevici navode i da su provalili u ured liberalnog Saveza nacionalnih snaga, najveće stranke u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙