FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 27. srpnja

ZAGREB, 27. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za subotu, 27. srpnja:

VALBANDON, FAŽANA - Predsjednik Republike Ivo Josipović susrest će se sa županom, gradonačelnicima i načelnicima općina Istarske županije (13 sati, restoran ''Alla beccaccia'')

UMAG - Predsjednik Republike Ivo Josipović nazočit će donatorskoj večeri Zaklade „Hrvatska bez mina“ (18,50 sati, restoran Istra Gourmet by „San Rocco“)

ZAGREB - Odluka o budućim sindikalnim i industrijskim akcijama, tema je konferencije za novinare Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara (12 sati, Hrvatski obrtnički dom, Trg Mažuranića 13/I)

SRB - Savez antifašističkih boraca i antifašista RH i Srpsko narodno vijeće u Srbu će 27. srpnja organizirati proslavu Dana ustanka naroda Like i Korduna 1941. Proslava tradicionalno uključuje polaganje vijenaca, govor uzvanika i kulturno-umjetnički program (u 12 sati). Na komemorativnom skupu sudjelovat će posebni savjetnik predsjednika Vlade za kulturu Slavko Goldstein, kao premijerov izaslanik.

Pod motom "U Srbu se brani Hrvatska", prosvjedni skup organizira Autohtona - Hrvatska stranka prava (u 12 sati).

ZAGREB - Hina će objaviti temu pod naslovom "Izmjene ZKP-a: lakše do skrivene imovine kriminalaca". "Kriminalci u Hrvatskoj više neće iz zatvora izlaziti bogatiji nego kad su u njega ušli nakon što se osnuju posebni odjeli državnog odvjetništva koji bi trebali otkriti njihovu nezakonito stečenu i skrivenu imovinu. Jedna je to od novosti predloženih izmjenama Zakona o kaznenom postupku (ZKP) koje je Ministarstvo pravosuđa u petak stavilo na javnu raspravu i poslalo svim državnim odvjetništvima, općinskim i županijskim sudovima, katedrama za kazneno pravo i drugim zainteresiranim stranama. Petim izmjenama ZKP-a, koji je donesen 2008., uveli bi se posebni odjeli državnog odvjetništva za vođenje imovinskih izvida, a policijski i financijski službenici bi i prije pokretanja kaznenog postupka otkrivali novac, nekretnine i ostalu imovinu koju su kriminalci stekli kaznenim djelima."

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Andrej Matijašević

telefon: 01/48 08 600

telefax: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙