FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podravka ulaže u podizanje efikasnosti energetske učinkovitosti

ZAGREB, 24. srpnja 2013. (Hina) - Podravka će, zahvaljujući odobrenom zajmu od strane EBRD-a u iznosu od 9,9 milijuna eura, provesti ulaganje u poboljšanje vlastite energetske učinkovitosti, izvijestili su iz Podravke.

Zajmom će se financirati ulaganje u poboljšanja u raznim tvornicama i zgradi sjedišta, a očekuje se da će se ovim poboljšanjima energetske učinkovitosti ostvariti znatne uštede (na godišnjoj razini 5.614 kilonewton po prostornom metru plina, 7,3 megavatsati struje, 45.000 prostornih metara vode i 14.918 tona CO2).

Navedeni potencijal utvrdili su neovisni konzultanti, u suradnji s Podravkinim stručnjacima, koji su procjenjivali energiju, izvore i zgrade.

Ulaganja u energetsku učinkovitost sačinjavaju integralni dio Podravkinih širih nastojanja da se ojača konkurentnost kompanije na međunarodnom tržištu, ističu u tvrtki.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Vedrana Jelušić-Kašić kazala je kako su sigurni da će planirane investicije znatno povećati konkurentnost Podravke te će odteretiti i okoliš poboljšanjem proizvodnih standarda i metoda kompanije.

Ovo su ulaganja u budućnost koja će se vratiti i u ekonomskom i u okolišnom smislu, istaknula je.

Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić naveo je kako sredstva iz ovog zajma namjeravaju uložiti u područje energetske učinkovitosti te kroz optimalniju potrošnju energenata smanjiti utjecaj na okoliš i pri tome podići dosadašnju razinu efikasnosti poslovanja na razinu njihovih konkurenata s kojima se svakodnevno natječu na sve zahtjevnijem međunarodnom tržištu.

Nakon detaljno provedenih analiza cjelokupnog poslovanja, utvrđeni su potencijali unapređenja poslovnih procesa i u samom području energetske učinkovitosti te će sve učiniti kako bi trošak energije po jedinici proizvoda sveli na najmanju moguću mjeru, rekao je Mršić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙