FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kain: Istra hitno u rebalans proračuna

PULA, 23. srpnja 2013.(Hina) - Saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako Istarska županija mora hitno u rebalans proračuna i u radikalno restrukturiranje s obzirom da je, smatra on "županijski proračunski plan za ovu godinu, težak više od 400 milijuna kuna, nerealan".

U prilog tomu kazao je kako Županiji nije potrebno toliko broj agencija i županijskih tvrtki, nije potrebno petnaest odjela, niti gotovo pet milijuna kuna namijenjenih kabinetu župana.

"Žalosno je da je županija više novca u jednoj godini potroši na telefone, benzin i vozače nego za što je svojedobno prodano područje Barbariga-Dragonera", naglasio je Kajin dodavši da "ako država reže rashode, onda isto moraju učiniti županije, gradovi i općine, komunalna poduzeća".

Osim toga, Kajin drži kako se Istarska županija mora lišiti i svih politički motiviranih projekata te odbaciti sumnjive i neisplative projekte, poput Brijuni rivijere, u koju je dosad, kako je rekao, "upucano 12 milijuna kuna".

"Umjesto toga, Županija mora biti spremna, ako bude potrebno, pristupiti tihoj sanaciji brodogradilišta Uljanik koji ima milijunske kratkoročne i dugoročne obveze", poručio je Kajin dodavši kako su u Istri gotovo sve investicije vezane uz državni proračun, poput sanacije pulske bolnice, gradnje Kaštijuna, kružnog toka u Šijani, studentskog kampusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙