FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak 23. srpnja

ZAGREB, 23. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo događaje Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 23. srpnja.

SPLIT/ZADAR - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš posjetit će Splitsko-dalamtinsku i Zadarsku županiju. U Splitu će se sastati se sa županom Zlatkom Ževrnjom, gradonačelnikom Splita Ivom Baldasarom, gradonačelnikom Kaštela Ivanom Udovičićem, gradonačelnikom Trogira Antom Stipčićem i gradonačelnikom Makarske Tonćijem Bilićem (9 sati, Ured župana Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2). U Zadru će se ministrica Mrak Taritaš sastati sa županom Stipom Zrlićem i gradonačelnikom Zadra Božidarom Kalmetom (14,30 sati, Ured župana, Božidara Petranovića 8). Sastancima će nazočiti i pročelnici županijskih i gradskih upravnog odjela, a razgovarat će se o broju zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada te o mogućnosti njihovog skorog rješavanja. Izjave za novinare u Splitu će biti ispred zgrade županije u 10,15 sati, a u Zadru u 15,45 sati.

NOVA KAPELA - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić posjetit će Općinu Nova Kapela, a razlog je rješavanje problematike dislocirane jedinice Doma za starije i nemoćne osobe Slavonski Brod u Novoj Kapeli. Ministrica Opačić održat će sastanak s načelnikom općine Ivanom Šmitom te predstavnicima Brodsko-posavske županije i Požeške biskupije (11,30 sati, prostorije Općine Nova Kapela, Trg kralja Tomislava 13).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva zaštite okoliša i prirode o problemu onečišćenja zraka u Slavonskome Brodu (13 sati, Ul. Republike Austrije 14). Prošli tjedan održan je redovni sastanak radne grupe za rješavanje onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu, a Ministarstvo će izvijestiti o aktivnostima koje su poduzete tijekom prošlih mjesec i pol te odlukama koje su donesene.

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i prorektori izvijestit će na konferenciji za novinare o upisima u I. godinu preddiplomskih, integriranih i stručnih studija na Sveučilištu u Zagrebu u ak. god. 2013./2014. (12 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14). Na konferenciji će se govoriti i o osnivanju Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu u kojem će se koordinirati i osiguravati sustavno pružanje podrške studentima u okviru akademskog, karijernog i osobnog savjetovanja i usmjeravanja te drugim potrebnim područjima podrške. Centar se osniva s ciljem osnaživanja studenata za uspješno studiranje i svladavanje akademskih obaveza te kako bi ih se podučilo životnim i poslovnim vještinama, čime bi se omogućio puni razvoj akademskih potencijala, povećala učinkovitost i završnost studiranja te kako bi se potaknula njihova zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada.

ZAGREB - Svečano obilježavanje 20. godišnjice osnutka Hrvatskog svjetskog kongresa (HSK) (10 sati, velika dvorana Hrvatske matice iseljenika, Trg S. Radića 3). HSK je osnovan 1993. u Zagrebu i kao krovna hrvatska iseljenička udruga objedinjuje nacionalne kongrese iz 30 država svijeta. Kao neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija okuplja i povezuje hrvatske iseljeničke udruge i ustanove izvan domovine. HSK je član ECOSOC Vijeća Ujedinjenih naroda s konzultativnim statusom.

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) na temu - "Zašto će prosvjedovati bivši radnici TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju" (10 sati, Ul. kralja Držislava 4). Govorit će predsjednik URSH-a Damir Jakuš, predsjednik Samostalnog sindikata radnika TŽV Gredelj-Remonter Željko Starčević i predsjednik Samostalnog sindikata remonta željezničkih vozila Hrvatske Željko Dušek.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne - Duška Gerić Koren

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙