FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote, 20. srpnja do ponedjeljka, 22. srpnja

ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote, 20. srpnja do ponedjeljka, 22. srpnja.

SUBOTA, 20. srpnja

---------------------------------------------------------------------------------

KABUL - Sartaj Aziz, savjetnik pakistanskog premijera Navaza Šarifa za nacionalnu sigurnost i vanjske poslove, stiže u Kabul na razgovore s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijem.

NEDJELJA, 21. srpnja

---------------------------------------------------------------------------------

ATENA - Američki ministar financija Jack Lew posjetit će Grčku i s tamošnjim dužnosnicima razgovarati o gospodarskim reformama te prezadužene članice eurozone i politici EU-a za oporavak zemlje.

JAPAN - Parlamentarni izbori.

PONEDJELJAK, 22. srpnja

---------------------------------------------------------------------------------

BRUXELLES - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će na sastanku Vijeća za vanjske poslove, posljednjeg prije ljetne stanke. Teme srpanjskog sastanka su Južno susjedstvo, usvajanje Strateškog okvira i Akcijskog plana o ljudskim pravima, Afrika, bliskoistočni mirovni proces, Libanon i Istočno partnerstvo. Na marginama Vijeća održat će se i ministarski sastanak Istočnog partnerstva.

BRAZILIJA - Papa Franjo stiže u posjet Brazilu (do 29. srpnja). Tijekom svog prvog putovanja u inozemstvo otkako je izabran za papu, poglavar Katoličke crkve stiže u Rio de Janeiro na Svjetski dan mladih, na kojem se očekuje 1,5 milijun hodočasnika.

NEW DELHI, MUMBAI - U posjet Indiji stiže američki potpredsjednik Joe Biden.

SOFIJA - Europska povjerenica za pravosuđe i potpredsjednica Europske komisije Vivian Reding stiže u dvodnevni posjet Bugarskoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙