FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U zagrebačkim četvrtima realizirano 13,4 posto malih komunalnih akcija

ZAGREB, 19. srpnja 2013. (Hina) - Za male je komunalne akcije za 2013. u svih 17 gradskih četvrti osigurano nešto više od 139 milijuna kuna, a u ovom trenutku realizacija malih komunalnih radova je 13,4 posto, odnosno od 1386 akcija realizirane su 302 akcije, rečeno je danas na prvoj sjednici koordinacije gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine i predsjednika vijeća gradskih četvrti.

Od ukupnog broja akcija, 554 su akcije Zagrebačkih cesta, 303 akcije Zrinjevca, 269 akcija Vodoopskrbe i odvodnje, 117 akcija održavanja drugih javnih objekata, 114 akcija održavanja objekata mjesne samouprave i 29 akcija javne rasvjete, rekao je pročelnik Službe za mjesnu samoupravu Zoran Nevistić.

Zagrebačke ceste participiraju u malim komunalnim akcijama s 59 milijuna kuna ugovorenih radova, Zrinjevac s 30 milijuna kuna, Vodoopskrba i odvodnja s 13,5 milijuna, održavanje drugih javnih objekata s 20 milijuna, održavanja objekata mjesne samouprave s 9,5 milijuna, a javna rasvjeta s 5,5 milijuna kuna.

Proračun za 17 gradskih četvrti iznosi 170 milijuna kuna, naglasio je Nevistić, dodavši da od toga naknada članova vijeća gradskih četvrti i gradskih odbora iznosi oko 27 milijuna kuna.

Ostali rashodi iznose 2,1 milijuna kuna, a ugovori o djelu iznose 849.000 kuna.

Nevistić je napomenuo i da je zagrebački gradonačelnik donio zaključak o osnivanju Koordinacije za pripremu dokumenata prostornog uređenja.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako je „kapitalno da se krene s planom malih komunalnih naknada i da procedura teče svojim tempom te da nema praznog hoda“.

"Mislim da ćemo preko ljeta stisnuti. Moramo u drugom dijelu godine imati realizaciju (malih komunalnih akcija) 90 do 95 posto", rekao je.

Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić rekao je da Zagrebačke ceste u komunalnim akcijama participiraju s oko 60 milijuna kuna ugovorenih radova. Istaknuo je da su s gotovo sto posto realizirali zaostatke iz prošle godine te da tijekom kolovoza očekuju veći intenzitet radova i gotovo 90-postotnu realizaciju.

Male komunalne akcije podrazumijevaju gradnju, uređivanje i održavanje manjih objekata komunalne infrastrukture i manjih javnih objekata kojima se poboljšava komunalni standard građana na području gradske četvrti poput manjih zahvata u vodovodnoj, kanalizacijskoj i električnoj mreži, na zelenim površinama, parkovima i dječjim igralištima i slično.

One su najvažniji instrument neposrednog utjecaja vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora na zadovoljavanje komunalnih i drugih zajedničkih potreba stanovnika. Uključuju raznolike poslove koji nisu obuhvaćeni drugim gradskim programima i predstavljaju vrlo značajnu nadopunu tih programa, prvenstveno kada je riječ o specifičnim potrebama pojedinih užih gradskih područja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙