FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grčić: danas na Vladi neće biti odluka o pregovaračkom timu za Inu

ZAGREB, 18. srpnja 2013.(Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić potvrdio je kako Vlada danas neće donijeti odluku o pregovaračkom timu države za razgovore s MOL-om o izmjenama dioničarskog ugovora o Ini.

Iako je prošli tjedan bilo najavljeno da će Vlada danas donijeti odluku, Grčić je novinarima uoči sjednice Vlade rekao da do toga, koliko zna, neće doći.

"Bilo je govora o tome, ali trebamo stvar pripremiti do kraja", rekao je Grčić.

Prošli je tjedan "Poslovni dnevnik" objavio kako Vlada namjerava ovaj tjedan imenovati novi tim za pregovore s MOL-om, a taj je list najavljivao da bi u novom pregovarčkom timu bili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, a posebni savjetnici član Uprave Ine Davor Mayer i predsjednika Nadzornog odbora Ine Siniša Petrović.

Grčić je prije tjedan dana bio izjavio kako je u tijeku izrada platforme za pregovore s MOL-om o izmjenama dioničarskog ugovora o Ini, kako se nada da će to biti vrlo brzo pripremljeno, kao i imenovanje ljudi koji će se uključiti u taj proces.

U organizaciji jednog od Inini sindikata, sindikata radnika i društava Ine "Inaš" danas se na Markovu trgu održava prosvjed protiv plana Inine Uprave koja dio benzinskih crpki namjerava dati u franšizu privatnim poduzetnicima.

Pod sloganom "Ina radi, MOL se gradi" iz sindikata upozoravaju da se tim planom Inu želi svesti na MOL-ovu podružnicu, a radnike obespraviti.

Radnici su pred zgradom Vlade nosili sindikalne zastave i kišobrane uz transparente s natpisima "Ina radi, MOL se gradi", "Do ekstra profita preko leđa radnika", "Od uglednog naftaša do siromašnog sluge", a sindikalisti su od Vlade zatražili da hitno zaustavi kršenja obveza MOL-a prema Ini, sprječavanje izdvajanja maloprodaje iz Ine i otvaranje procesa pregovora za ostanak radnika u toj tvrtki.

Sindikat tvrdi da MOL, uz prešutno odobravanje vlade konstantno krši ugovorne obveze, a pored maloprodaje postupno gasi i Inine istraživačke radove kao i rafinerijsku preradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙