FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najavljeno najbogatije Porcijunkulovo dosad

ČAKOVEC, 17. srpnja 2013. (Hina) - Sve je spremno za 49. izdanje najveće kulturno-turističke i vjerske manifestacije u Međimurju, Porcijunkulovo 2013. koje će od 31. srpnja do 4. kolovoza održati u Čakovcu, a u tih pet dana posjetitelji će moći vidjeti više od 120 izlagača, uživati u 90 različitih programa i 20-tak koncerata, najavila je danas direktorica čakovečkog Turističkog ureda Ivana Maltar.

Predstavljajući program na konferenciji za novinare, Maltar je istaknula je kako će on obuhvatiti čitav niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest međimurskog kraja kao i veliki broj kulturnih, zabavnih, sportskih i vjerskih događanja.

„Sve to čini ovogodišnje izdanje Porcijunkulova najboljim do sada“, ocijenila je Maltar. Od 1964. svake se godine organiziralo Porcijunkulovo, a usprkos teškoj gospodarskoj situaciji i ograničenom budžetu pripremljen je bogat program koji će zadovoljiti svakoga, rekla je Maltar. Naglasila je kako očekuje da će broj posjetitelja premašiti prošlogodišnjih 100 tisuća.

Kao i prošle godine u čakovečkoj gradskoj pješačkoj zoni bit će postavljene tri pozornice, a najveća imena hrvatske estrade održat će koncerte na pozornici na središnjem Trgu Republike. Program za najmlađe osmišljen je u Perivoju Zrinskih gdje će biti smještene kreativne radionice, a edukativno – zabavni program nadopunjen je igraonicama i predstavama za djecu.

Središnji dio čakovečkog proštenja – Porcijunkulovog, odnosno blagdan Majke Božje od Anđela, svečana procesija glavnom čakovečkom ulicom – Kralja Tomislava i misno slavlje na otvorenom bit će u petak 2. kolovoza u prijepodnevnim satima.

Među atraktivnijim programima su postave i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja.

Neka od događanja daju već i prepoznatljiv štih manifestaciji: kuhanje velike međimurske juhe, Međunarodni streličarski turnir „Vitez grada Čakovca“, prezentacije i degustacije vina međimurskih vinara.

Premijerno će u sklopu Porcijunkulova biti održano natjecanje u snazi mišića i jačini uma, Strongman Čakovec.

Natjecatelji iz Hrvatske i susjednih zemalja odmjerit će snage u vuči kamiona, dizanju automobila, balvana itd. Ulaz na sve programe je, kao i dosad, besplatan. Manifestacija će biti održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Ive Josipovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙