FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 17. srpnja

ZAGREB, 17. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 17. srpnja.

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će djecu iz Srebrenice (12,30 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241). Predviđeno je obraćanje predsjednika Josipovića.

OSIJEK - Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš posjetit će Osječko-baranjsku županiju radi upoznavanja stanja u županijskim i gradskim uredima koji se bave rješavanjem zaprimljenih zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Ministrica će o broju zaprimljenih zahtjeva te o mogućnostima njihovog što skorijeg rješavanja u Osijeku razgovarati sa zamjenikom župana Draganom Vulinom, zamjenikom gradonačelnika Grada Osijeka gospodinom Denisom Ambrušem te pročelnicima županijskih i gradskih upravnih odjela (11,30 sati, Ured župana, Trg Ante Starčevića 2). Nakon sastanka, ispred zgrade Ureda župana predviđene su izjave za medije (12,45 sati).

ZAGREB - Poslovno–inovacijska agencija (BICRO), Klinička bolnica Dubrava i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu predstavit će projekt "Primjena robota u neurokirurgiji – RONNA (RObotic Neuro-NAvigation)". Javnosti će po prvi put biti predstavljeno RONNA kliničko ispitivanje robotske primjene u neurokirurgiji u realnom okruženju operacijske sale (11 sati, velika predavaonica KB Dubrava, Av. G. Šuška 6). Projekt RONNA financiran je kroz BICRO program TEST - razvoj inovativnih tehnologijskih projekata u akademskoj zajednici, u vrijednosti od tri milijuna kuna. Predstavljanju projekta nazočit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te ministar zdravlja Rajko Ostojić.

ZAGREB - O radu Kluba zastupnika HNS-a u Hrvatskome saboru, na konferencija za novinare u Središnjem uredu Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata govorit će HNS-ov potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš (11 sati, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Svečana sjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije u prigodi obilježavanja Dana Zagrebačke županije. Nazočnima će se obratiti predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković i župan Stjepan Kožić, a bit će dodijeljena i javna priznanja. Svečanoj sjednici kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora nazočit će potpredsjednik Sabora Željko Reiner (12 sati, hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Konferencija za novinare zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na temu "Akti gradonačelnika" (11 sati, Gradska uprava, Trg S. Radića 1).

ZAGREB - Konferencija za novinare Udruge Franak (10 sati, Kuća ljudskih prava, Selska cesta 112c). Tema je "Nedopustivo kršenje temeljnih načela trodiobe vlasti, pod pritiscima bankarskog lobija", a govorit će Sandra Benčić iz centra za mirovine studije, Sanja Sarnavka iz udruge B.a.b.e, Dragan Zelić iz Gonga i Petar Rodik iz Udruge Franak.

ZAGREB - Nastavak suđenja bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u "slučaju Planinska" u kojem je njegov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je Sanaderu nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj predao više od 17 milijuna kuna provizije. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro. Na posljednjem ročištu svjedočio je bivši direktor Hrvatskih šuma Darko Beuk, čija je javna ustanova prva neuspješno pregovarala o kupnju sporne Fiolićeve nekretnine (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

Dežurni urednici:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Milka Ćurković

navečer - Davor Marković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙