FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija Vlade, HUP-a i sindikata za razminiranje

ZAGREB, 12. srpnja 2013. (Hina) - Prvi Koordinacijski sastanak između socijalnih partnera u sustavu razminiranja održan je danas u Vladinom Uredu za razminiranje, priopćeno je iz Ureda za razminiranje.

Ured navodi kako su u nazočnosti ravnateljice Ureda Dijane Pleštine i ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje Dražena Jakopeca, predstavnici HUP – Udruge humanitarnog razminiranja i sindikata u razminiranju razmijenili mišljenja o nedavno potpisanom kolektivnom ugovoru za poslove razminiranja.

Obje su strane svjesne prijepora koji i dalje postoje, no, kako Ured ističe, izražena je spremnost za nastavak razgovora, s obzirom da im je zajednički interes stabilnost i učinkovitost sustav razminiranja u RH.

Ravnatelji Pleština i Jakopec predložili su da dinamika koordinacijskih sastanaka bude na mjesečnoj bazi ili češće, ako bude potrebe, što su poslodavci i sindikati prihvatili, navodi se u priopćenju.

Navodi se i kako su se obvezali objema stranama prezentirati prijedlog rješenja aktualnoga stanja u razminiranju, odnosno predložiti održivi model razminiranja, koji će uvažavati stavove obiju strana i koji će kao takav osigurati da hrvatski protuminski sustav do kraja ove godine neometano funkcionira.

Predstavnici sindikata u razminiranju i HUP – Udruge humanitarnog razminiranja potpisali su 8. srpnja novi kolektivni ugovor te sporazum kojim je, posredovanjem Vladina Ureda za razminiranje, Hrvatskog centra za razminiranje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, dovršen štrajk pirotehničara započet 26. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙