FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lanišće: u jami uništene bombe iz II. svjetskog rata

LANIŠĆE, 11. srpnja 2013.(Hina) - Policija protueksplozijskog odjela istarske Policijske uprave jučer je u jami na području Lanišća uništila dvije ručne bombe iz Drugoga svjetskog rata koje su u tu pronašli istarski speleolozi, izvijestila je danas istarska policija.

Pošto je Istarski speleološki savez obavijestio policiju da su pronađene bombe u jami na području Lanišća, policija je jučer prijepodne pregledala jamu te pronašla dvije ručne bombe iz Drugoga svjetskog rata koje je, zbog dotrajalosti i utjecaja atmosferskih prilika, uništila kontroliranom eksplozijom na mjestu na kojem su pronađene. Ta složena akcija u jami dubokoj stotinjak metara provedena je uz tehničku i stručnu pomoć pripadnika Speleološke udruge iz Pule, priopćila je policija.

Istarska policija podsjeća građane da još ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Drugoga svjetskog rata i onih novijeg datuma te poziva speleologe i posjetitelje jama i špilja da predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva ne diraju, nego da o tome odmah obavijeste policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙