FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska istražuje moguće kršenje tržišne utakmice u sektoru posredovanja pri zapošljavanju

ZURICH, 11. srpnja 2013. (Hina/Reuters) - Francuski regulator pokrenuo je istragu među tvrtkama za posredovanje pri zapošljavanju zbog sumnje da su narušena pravila ravnopravne tržišne utakmice, izvijestila je danas švicarska kompanija Adecco, koja je po vlastitom priznanju i sama pod istragom.

Najveća svjetska kompanija za posredovanje pri zapošljavanju u kratkom je priopćenju izvijestila da se, zajedno s neimenovanim konkurentima, nalazi pod istragom zbog sumnje da je prekršila francuski zakon o tržišnom natjecanju. Dodali su da u potpunosti surađuju s francuskim istražiteljima.

Glasnogovornik napominje da u Adeccu ne očekuju da će istraga značajnije utjecati na tvrtku na njezinom najvećem tržištu.

Randstad, druga po veličini kompanija za zapošljavanje u Francuskoj, također je priopćio da surađuje s istražiteljima i uvjeren je u pozitivan ishod istrage. Njihov glasnogovornik pretpostavlja da je predmet istrage moguća neovlaštena razmjena informacija, dodajući da su istražitelji jučer posjetili Randstadov pariški ured i zaplijenili neke dokumente.

U francuskom regulatoru nisu željeli komentirati istragu.

Analitičar ING-a Marc Zwartsenburg procjenjuje da bi Adeccu i Randstadu mogle biti odrezane kazne od 29 milijuna odnosno 17,7 milijuna eura, temeljeći te procjene na kaznama plaćenim nakon istrage iz 2003-2004. koja je zaključena 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙