FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za četvrtak, 11. srpnja

ZAGREB, 11. srpnja 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja u kulturi za četvrtak, 11. srpnja.

DUBROVNIK - Program 64. Dubrovačkih ljetnih igara otvorit će premijerna izvedba Mozartove komične opere "Cosi fan tutte". Izvorno smještenu u Napulj u 18. stoljeće redateljica Sally Burgess dubrovačku je produkciju osuvremenila i postavila u današnje vrijeme i luksuzni dubrovački hotel. Na operi su radili umjetnici iz deset zemalja, scenografiju je osmislio ugledni arhitekt i scenograf Charles Phu, dok je kostime dizajnirala modna dizajnerica Matija Vuica. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Oliver Gilmour, a uz hrvatske soliste Giorgia Surjana, Nikolinu Pinko i Matiju Meića nastupaju Tzvetana Bandalovska, Sian Cameron, Kamelia Kader, Nicolas Darmanin, Jose Muniz i drugi (21,30 sati, park Umjetničke škole, Strossmayerova 3).

ŠIBENIK - Otvorenje izložbe "Apstrakcija 2002. - 2004" hrvatskog slikara Ede Murtića, na kojoj će se predstaviti desetak umjetničkih radova koje je Murtić napravio u sklopu većega opusa tijekom zadnjih godina svog života, a danas se nazivaju njegovim novim apstrakcijama. Izložba će biti otvorena do 31. kolovoza (21 sat, Muzej grada Šibenika, Gradska vrata 3).

ROVINJ - Otvorenje izložbe istaknutoga hrvatskog slikara Julija Knifera, na kojoj će se predstaviti, među ostalim, njegove slike nastale od kraja pedesetih do sedamdesetih, "Kompozicija", "Kompozicija 7", "Kompozicija", "Meandar", "K-11-67", triptih "Meandar H-D-3". Uz nastup jazz i soul pjevačice Anne Tiani, povjesničar umjetnosti Igor Zidić predstavit će umjetnikov rad. Izložba Julija Knifera ostaje otvorena do 22. rujna (22 sata, Galerija Adris, Obala Vladimira Nazora 1).

ZAGREB - Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavit će publikaciju "Hrvatska: zemlja i ljudi", pripremljenu u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Napravljena je u nekoliko jezičnih inačica, kao svojevrsna "osobna iskaznica" koja na sažet i pregledan način donosi najvažnije informacije o zemljopisu, povijesti, političkom ustroju, stanovništvu, gospodarstvu, kulturi i društvu Hrvatske (12 sati, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, Frankopanska 26).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare predstavit će se 4. Avvantura Festival, Film Forum Zadar koji će se u Zadru održati od 24. do 31. kolovoza. I ove godine festival podupire kao službeni partner Eurimages, filmski fond Vijeća Europe za financiranje koprodukcija i prikazivanje europskih kinematografskih djela, a nastavlja se i uspješna suradnja s platformom "Eye on Film" i brojnim drugim institucijama (11 sati, Hrvatski filmski savez, mala dvorana kina Tuškanac, Tuškanac 1, Zagreb

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙