FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 7. Epidaurus festival

CAVTAT, 9. srpnja 2013. (Hina) - Izvedbom predstave "Starac i more" Ernesta Hemingwaya na Taraci Vile Banac u Cavtatu večeras je završilo 7. izdanje Epidaurus festivala 2013.

Predstavu Starac i more režirala je Ana Merlin, glumi Ivan Horvat, dok je za glazbu i zvučne efekte bio zadužen Luka Merlin.

Ovogodišnji 7. Epidaurus festival koji je trajao od 1. do 9. srpnja, ponudio je svakodnevne priredbe kao što su koncerti, predavanja, izložbe i kazališne predstave na nekoliko lokacija općine Konavle.

U sklopu festivala upriličena je večer posvećena slavnom hrvatskom slikaru Cavtaćaninu Vlahu Bukovcu (1855. -1922.) uz predavanje Igora Zidića i projekciju filma "Vlaho Bukovac" u režiji Bogdana Žižića.

Također, održana je i "Večer Tina Pattiere" posvećena tom slavnom tenoru (1890 - 1966 ) također Cavtaćaninu, koji je bio prvak Kraljevske Saske opere u Dresdenu.

Također, upriličena je i Noć flamenka "Otplešimo zajedno u Europu", posvećena ulasku Hrvatske u EU, kao i tradicionalni koncert "Mladi talenti" na kojem su sudjelovali najbolji učenici Umjetničke škole Luka Sorkočević iz Dubrovnika i Glazbene škole Vatroslav Lisinski iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙