FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba učeničkih fotografija posvećenih toleranciji

ZAGREB, 9. srpnja 2013. (Hina) - Izložba fotografija pod nazivom "Tu & tamo/Ici & la" sedam učenica 7. razreda Osnovne škole u Kuršancu pokraj Čakovca otvorena je danas u Medijateci Francuskog instituta.

Riječ je o izložbi amaterskih fotografija kojima romska i druga djeca iz Kuršanca progovaraju o toleranciji i otvorenosti prema drugima, ističe se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću UNDP-a.

Izložbu je organizirao Program UN-a za razvoj (UNDP) u suradnji s Francuskim institutom u Zagrebu i dio je projekta integracije romskog stanovništva u Međimurju koji UNDP provodi uz financijsku podršku Instituta Otvoreno društvo.

U sklopu projekta održavaju se radionice za mlade osobe romske i drugih nacionalnosti kojima je cilj upoznavanje i poštivanja različitosti u Međimurskoj županiji. U sklopu istog projekta UNDP surađuje i s lokalnim i državnim vlastima na poboljšanju prilika za obrazovanje i zapošljavanje Roma.

"Polako ali ustrajno primjećujemo da ovi i slični napori pomažu razbijati predrasude i destruktivne stereotipe", rekla je na otvaranju izložbe stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. "Osim fotografske i video radionice za mlade, tu su još i dramska radionica, koju vodi naš ambasador dobre volje za toleranciju i nenasilje, glumac i kazališni redatelj Zijah Sokolović, te radionice o rodnoj ravnopravnosti i zdravom življenju", dodala je.

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz naglasila je da izložba svjedoči o razmjenama pogleda, o vremenu provedenom zajedno te o otvorenosti prema drugima i njihovim razlikama.

Učenice Osnovne škole u Kuršancu Jelena Balog, Maja Balog, Bojana Kalanjoš, Biljana Muršić, Emina Jurinić, Sara Strbad i Tamara Mulac kroz svoje fotografije preispituju svoj identitet, pokazuju svoju okolinu, svakodnevicu, svoj pogled na ono što ih okružuje i što na njih utječe.

Fotografije su nastale tijekom foto i video radionice koja se ovog proljeća održavala u Obiteljskom centru u Kuršancu, pod vodstvom fotografa Jadranka Begića iz udruge Omnibus.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙