FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović u parlamentu BiH: Hrvatska je spremna pomoći

SARAJEVO, 8. srpnja 2013.(Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović prenio je u ponedjeljak članovima vodstva parlamenta Bosne i Hercegovine spremnost Hrvatske da pomogne u rješavanju problema koje BiH ima, što uključuje i njezin odnos s međunarodnom zajednicom.

Josipović, koji boravi u dvodnevnom službenom posjetu BiH, nakon razgovora s članovima Predsjedništva BiH sastao se i s članovima vodstva Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH.

Nakon tog sastanka, održanog iza zatvorenih vrata, iz bosanskohercegovačkog je parlamenta priopćeno kako je Josipovićeva temeljna poruka bila da nema cjelovite Europe bez članstva svih zemalja njezina jugoistoka u Europskoj uniji, pritom istaknuvši kako će Hrvatska kao punopravna članica Unije biti u prilici sudjelovati u donošenju svih odluka bitnih za ovu regiju.

Josipović je ustvrdio i kako je ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku uniju strateški interes za obje zemlje.

"Problemi koje ima Bosna i Hercegovina nerijetko su jedinstveni i teško razumljivi međunarodnoj zajednici pa je Hrvatska zemlja koja svakako može pomoći njihovoj pravilnoj artikulaciji i traženju rješenja koja neće biti pogrešna, što se danas zna dogoditi", izjavio je Josipović, navodi se u priopćenju.

S bosanskohercegovačle strane istaknuto je kako članstvo Hrvatske u EU treba prihvatiti kao novi poticaj suradnji ne samo državnih tijela nego i svih naroda i građana dviju prijateljskih zemalja. Osobito je naglašena potreba intenzivnijeg povezivanja gospodarstvenika s obzirom na to da je riječ o komplementarnim gospodarskim prostorima koji su i tradicijski i prirodno upućeni jedan na drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙