FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 8. srpnja

ZAGREB, 7. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 8. srpnja:

ZAGREB - Temeljem zajedničke inicijative Vlade Republike Hrvatske i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, u sklopu "Projekta za pravosuđe u regiji", Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu organizira prvu interaktivnu dvodnevnu radionicu pod nazivom "Jačanje kazneno pravnih institucija i vladavine prava u srednjoj i jugoistočnoj Europi - Pristupanje Europskoj uniji i međunarodna suradnja u suzbijanju transnacionalnog organiziranog kriminala" (9 sati, prostorije Ministarstva pravosuđa, Ulica grada Vukovara 49). Ministar pravosuđa Orsat Miljenić, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu Kenneth Merten, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Branko Hrvatin, bit će uvodničari prvog dana radionice. Cilj radionice je unaprjeđenje provedbe zakona i rada tužiteljstava, kroz korištenje usklađenih europskih pravnih okvira, kao i istražiti načine borbe protiv transnacionalnog organiziranog kriminala.

ZAGREB - Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske održat će okrugli stol pod nazivom "Prevencija i suzbijanje govora mržnje na sportskim natjecanjima", (13 sati, Tribine grada Zagreba, Kaptol 27). Okrugli stol održava se u okviru projekta pod nazivom "Podrška borbi protiv zločina iz mržnje", koji Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske provodi uz financijsku potporu British Councila, a cilj je okupiti stručnjake koji se bave navedenom problematikom te otvoriti nove mogućnosti djelovanja na pojavu govora mržnje na sportskim natjecanjima. Na okruglom stolu će govoriti ravnatelj Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH Branko Sočanac, voditelj Odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima u MUP-u Dubravko Perec, voditeljica Službe u Upravi za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Nataša Muždalo.

ZAGREB - Zajednički prosvjed zakupaca tržnica Hrvatske protiv uvođenja fiskalnih blagajni na tržnicama (10 sati - sastanak na Dolcu, odakle se kreće put Markova trga u 12 sati). Prosvjed protiv fiskalizacije na tržnicama održat će se i u Splitu.

ZAGREB - Predstavnici pirotehničara i poslodavaca u humanitarnom razminiranju donijet će odluku o tome hoće li potpisati kolektivni ugovor kojim bi završio štrajk pirotehničara (15,30 sati, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ulica grada Vukovara 78). Tristotinjak pirotehničara štrajka od 26. lipnja, tražeći novi kolektivni ugovor kojim bi im se zajamčile veće plaće, no poslodavci su dosad odbijali njihove zahtjeve tvrdeći da bi povećanje plaća značilo gubitke i "ključ u bravu" za niz privatnih tvrtki koje se bave razminiranjem.

ZAGREB - Konferencija za novinare o procjeni učinaka propisa sa stajališta ljudskih prava i temeljnih sloboda (12,30 sati, dvorana ban Frankopan, hotel Dubrovnik, Gajeva 2a). Na konferenciji će predstavnicima medija biti predstavljeni zaključci Tribine o procjeni učinaka propisa sa stajališta ljudskih prava i temeljnih sloboda koja će se održati uoči ove konferencije.

ZAGREB - Svečana proslava povodom 135 godina postojanja zagrebačkog vodovoda (11 sati, Zagrebački holding d.o.o., Ulica grada Vukovara 41, dvorana "Sljeme"). Prisutnima će se obratiti voditelj podružnice Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak, nakon čega će biti održana prezentacija "Mala šetnja kroz povijest zagrebačkog vodovoda".

VARAŽDIN - Zajednički radni sastanak župana Istarske županije Valtera Flege, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa, župana Međimurske županije Matije Posavca i župana Varaždinske županije Predraga Štromara, na kojem će se razgovarati o mogućnostima buduće suradnje, razmjene iskustva i daljnjeg djelovanja kroz različite inicijative, posebno u kontekstu ulaska u Europsku uniju te će se predstaviti model javno-privatnog partnerstva na primjeru Varaždinske županije. Nakon radnog sastanka predviđene su izjave za medije (12 sati, Mala dvorana Županijske palače, Franjevački trg 7). Župani će u sklopu boravka u Varaždinu u pratnji domaćina obići i Prvu gimnaziju u Varaždinu gdje će im se predstaviti CPNK model, odnosno centar za prijavu kvarova i nedostataka, tj. informacijski sustav kojim su Županija i privatni partneri povezani u svrhu osiguranja raspoloživosti prostora (12,25 sati ispred glavnog ulaza, Ulica Petra Preradovića 14).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljeni rezultati e-upisa u prvi razred srednje škole (13 sati, Velika dvorana Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta). O jedinstvenome projektu koji je prvi put proveden ove godine govorit će ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, voditelj Projekta e-upisa Vedran Mornar, ravnatelj CARNet-a Zvonimir Stanić te predstavnici Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, liječnici školske medicine, ravnatelji škola i učenici. Konačne ljestvice poretka za prvi upisni rok zaključuju se 8. srpnja u 12 sati, a na konferenciji za novinare osim o rezultatima govorit će se o tijeku te o svim prednostima i nedostacima sustava koje su istaknuli e-upisi.

Dežurnici urednici:

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

popodne - Vesna Krbot

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙