FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: zatvoren tunel Učka

ZAGREB, 6. srpnja 2013. (Hina) - Zbog teretnog vozila u kvaru, zatvoren je tunel Učka pa Hrvatski autoklub (HAK) moli vozače za strpljenje, s obzirom da bi se vozilo trebalo brzo ukloniti, priopćeno je iz HAK-a.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između mosta Maslenice i južnog ulaza u tunel Sveti Rok te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovice i tunela Tuhobića. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Promet je srednje gust na autocesti A1 na dionici Zagreb-Bosiljevo, u oba smjera, kod naplatnih postaja u Lučkom nema kolona. Zbog gužve na izlazu sa autoceste A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakoščan kolona je duga oko 1 km, pa se vozila, da ne stoje u tunelu, povremeno zaustavljaju ispred tunela Frukov Krč.

Zbog radova, zatvorena je državna cesta D1 između Udbine i Gračaca. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac. Zatvorena je brza cesta D28 Sveta Helena–Vrbovec između čvorova Dubrava i Cugovec. Obilazak je preko Vrbovca.

Putnički promet pojačan je u oba smjera na graničnim prijelazima Macelj, Kaštel i Plovanija. Na graničnim prijelazima s BiH za ulazak se čeka oko 1 sat na Metkoviću i Aržanu, na izlasku na Staroj Gradiški oko 40 minuta, a na Slavonskom Brodu i Kamenskom oko 30 minuta. Izlazak teretnih vozila pojačan je na Bajakovu, kolona je duga oko 3 km.

Pojačan je promet u trajektnim pristaništima prema Cresu, Rabu i Pagu te u trajektnim lukama Zadar i Split.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙