FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječja radionica "Jadransko more - čisto i bistro"

ŠIBENIK, 6. srpnja 2013. (Hina) - Djeca okupljena na likovno-ekološkoj radionici u sklopu 53. Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik izradila su mural na temu "Jadransko more – čisto i bistro", postavljen na Trgu Pavla Šubića, porućujući kako je važno očuvati morski svijet.

Kroz strukturiran didaktički pristup prilagođen dječjoj dobi, polaznici radionice, u dobi od četiri do 13 godina, educirali su se o važnosti zaštite morskih biljnih i životinjskih vrsta te su svoj ekološki doživljaj pretočili u maštoviti mural, izvijestili su iz danas iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je sa šibenskom Gradskom čistoćom organizirao radionicu.

Radionicu je vodio Patricio Aguero, ilustrator i dramski umjetnik iz Venezuela, koji inače već deset godina živi i radi u Zagrebu. Djeca su naučila osnove izrade ilustracija, kako se priprema zidna površina za izradu murala, te kako koristiti materijale na velikim površinama, rekao je.

"Gradska čistoća Šibenik i dosad je imala slične radionice u sklopu dječjeg festivala te smo prije dvije godine organizirali radionicu u sklopu koje su se oslikavale kartonske kutije za sakupljanje papira", rekla je project manager u šibenskoj Čistoći Jelena Perkov.

Inače, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s vrtićima i školama, kulturno-umjetničkim ustanovama te nevladinim udrugama, provodi i sufinancira razne edukativne programe te je za tu namjenu do sada odobrio oko 15 milijuna kuna, navode iz Fonda.

"Polazeći od toga da je iznimno važno kod djece već u najranijoj dobi razviti osjećaj i svijest o okolišu u sklopu ove radionice djeci smo, kroz zabavu, igru i kreativni izričaj, predstavili aktivnosti koje bi mogli dalje prenositi u svojim sredinama i na taj način biti promotori novog suvremenog ekološkog promišljanja", istaknula je glasnogovornica Fonda Lidija Tošić.

Međunarodni dječji festival Šibenik zbog dugogodišnje tradicije i međunarodnog ugleda, svojevrstan je kulturno-umjetnički "brand" koji uspješno promovira i teme od ekološkog značaja. Zato će mural izrađen na Trgu Pavla Šubića, osim sjećanja na ovogodišnji festival, biti i likovna ekološka poruka da se morski svijet mora čuvati kako bi Jadransko more ostalo čisto i bistro i za generacije koje dolaze, naveli su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙