FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 5. srpnja

ZAGREB, 5. srpnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 5. srpnja:

ZAGREB - U nastavku zasjedanja Hrvatski sabor će razmotriti konačni prijedlog izmjena Zakona o elektroničkim medijima, koji pred zastupnike dolazi s negativnim mišljenjem Odbora za medije. Predloženim zakonom neprofitnim elektroničkim medijima omogućuje se pristup Fondu za pluralizam elektroničkih medija kojim upravljaju Agencija i Vijeće za elektroničke medije. Neprofitnim medijima bit će namijenjeno tri posto od ukupnih sredstava Fonda, što ove godine iznosi oko milijun kuna. Primjedbe na predloženi zakon Saboru su poslale Inicijativa neovisnih internetskih medija, Nacionalna udruga televizija (NUT) te Hrvatska udruga radija i novina (HURIN), tražeći jasno definiranje javnog interesa u kulturi. Smatraju da se predloženim zakonom krivo pretpostavlja da su isključivo neprofitni mediji vođeni javnim interesom (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović primit će sudionike aktivnosti planiranja i provođenja zadaća prevencije i obrane od poplava. Tom prigodom predsjednik Josipović uručit će Povelju Republike Hrvatske Hrvatskim vodama kao središnjem tijelu i nositelju tih aktivnosti (13 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) (11,30 sati, Vlada RH, Trg sv. Marka 2; Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti potpisivanje Sporazuma, nakon kojeg su predviđene izjave za medije).

ZAGREB - Konferencija za novinare glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana (13 sati, HRT Dom, Objekt B 30, dvorana Programskog vijeća, 1. kat, Prisavlje 3).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, davanje mišljenja na zahtjev glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana i predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec (10 sati, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - Ministarstvo socijalne politike i mladih organizira okrugli stol o Tezama za Nacrt prijedloga Zakona o inkluzivnom dodatku i Nacrtu prijedloga iskaza za Zakon o inkluzivnom dodatku kojega (13 sati, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Savska 66, 11. kat, dvorana 8). Svrha skupa je prezentirati Teze Nacrta prijedloga Zakona o inkluzivnom dodatku i Nacrt prijedloga iskaza za Zakon o inkluzivnom dodatku te otvoriti prostor široj raspravi i dobivanju što većeg broja različitih prijedloga, primjedbi i mišljenja. Planirano je sudjelovanje oko 50 sudionika - potencijalnih korisnika prava (predstavnika organizacija civilnog društva) i predstavnika stručnjaka koji će odlučivati o ostvarivanju prava (centri za socijalnu skrb).

ZAGREB - Konferencija za novinare predstavnika prodavača s tržnica koji štrajkaju protiv uvođenja fiskalizacije na tržnicama (13 sati, Dolac, prostorije voditelja Tržnica).

SPLIT - Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura plus organizira skup na temu "Reforma javne uprave i kako se uspješno boriti protiv korupcije – Hrvatska praksa i iskustva Slovenije" (12 sati, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3). Svrha skupa je pridonijeti izgradnji transparentnije, odgovornije i učinkovitije javne uprave u službi građana na lokalnoj i nacionaloj razini, te razmotriti što bi Hrvatska mogla naučiti iz iskustva Slovenije o reformi javne uprave i uspješnoj borbi protiv korupcije. O iskustvima Slovenije u kontekstu reforme javne uprave govorit će pomoćnik predsjednika slovenske Komisije za sprječavanje korupcije Bećir Kečanović, a o lokalnoj upravi i unaprjeđenju komunikacije s građanima te transparentnim upravljanjem gradskim resursima govorit će splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

NP KRKA - Svečano otkrivanje spomen ploče na hidroelektrani (HE) Jaruga I koje će se dogoditi u organizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP), Fakulteta elektrotehnike i računarstva i hrvatskog ogranka IEEE (Institut of Electrical and Electronics Engineers, Inc. )(18 sati, na lokaciji HE Jaruga I u Nacionalnom parku Krka). Otkrivanju spomen ploče nazočit će i predsjednik IEEE Peter Staecker, direktor IEEE Region 8 Martin Bastiaans, te predsjednik Izvršnog odbora hrvatske sekcije IEEE Mislav Grgić. HE Jaruga I na slapovima rijeke Krke najstarija je izmjenična hidroelektrana u Republici Hrvatskoj. U rad je puštena 1895., samo dva dana nakon puštanja u pogon jedne od najpoznatijih hidroelektrana na izmjeničnu struju na Nijagarinim slapovima u SAD-u. HE Jaruga I bila je iznimno važna za elektroenergetski sustav jer je napajala električnom energijom grad Šibenik, udaljen 11 km, i činila je jedan od prvih cjelovitih višefaznih elektroenergetskih sustava na svijetu. Najveća stručna udruga inženjera elektrotehnike i računarstva na svijetu (IEEE) uvrstila je HE Jaruga I na tu listu objekata od posebne povijesne važnosti.

ĐAKOVO - Predstavljanje Sabranih djela mons. dr. Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa i metropolita, (10 sati, Svečana dvorana biskupa Antuna Mandića Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice u Đakovu, P. Preradovića 17). O knjigama će govoriti mons. dr. Đuro Hranić, mons. dr. Vladimir Dugalić, Mirko Ćurić, prof. te Marijan Beljan, član Uprave Glasa Slavonije d.d.

Dežurnici urednici:

ujutro - Srebrenka Parlov

popodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Mate Kovačević

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙