FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 3. srpnja 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12.30 sati:

ZAGREB - Vodstvo Medveščaka nastavlja popunjavati momčad za premijernu sezonu u KHL ligi, a najnovije pojačanje je 35-godišnji kanadski napadač Boyd Kane. Kane igra na poziciji lijevog krila, a ovo će mu biti premijerna sezona u KHL-u. Ovaj iskusni AHL-ovac odigrao je i 31 utakmicu u NHL ligi. "Boyd je iskusni lider koji ima sve ono što je potrebno da bude pobjednik. Osvajač je tri Calder kupa u AHL-u i kada je na ledu ima mentalitet ratnika. Od njega očekujemo da će upravo taj pobjednički stav unijeti u naš klub i u svlačionicu. On ima sve one male sportski važne stvari koje su potrebne da se pobijedi utakmica i jako nam je drago što će biti dio naše momčadi i pomoći nam u našem nastupu u KHL-u," kazao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox. Kane se na NHL draftu našao dvaput. Prvo su ga 1996. kao 72. izbor odabrali Pittsburgh Penguinsi, ali s obzirom da se nisu uspjeli dogovoriti oko ugovora, Kane se ponovo našao na draftu 1998. kada je bio 114. izbor od strane New York Rangersa. Tijekom karijere je igrao za ECHL klub Charlotte Checkerse, a AHL klub Hartford Wolf Pack, pa Springfield Falconse. Potom je 2003. potpisao ugovor s NHL klubom Philadelphia Flyersima. Za Flyerse je odigrao sedam utakmica, a veći dio sezone je proveo u njihovoj AHL filijali Philadelphia Phantomsima predvodivši ih kao kapetan do Calder kupa. Nakon odlične sezone s Phantomsima i osvajanja Caldera, potpisao je ugovor s Washington Capitalsima za koje je 2005/06. odigrao pet utakmica i upisao svoj prvi NHL bod - asistenciju, dok je s njihovom AHL filijalom Hershey Bearsima, u kojoj mu je bila povjerena uloga kapetana, stigao do svog drugog osvojenog Caldera. Kane je tako jedan od dvojice igrača u AHL povijesti koji je osvojio Calder kup zaredom s dva različita kluba i da je ujedno u oba bio kapetan momčadi. Iduće sezone se vratio u Philadelphiju te se s Phantomsima zadržao do 2008/09., a u tom rasponu je odigrao i 16 utakmica za Flyerse, da bi se 2009/10. opet našao na rosteru Washington Capitalsa (tri utakmica) i Hershey Bearsa. Povratak Bearsima okrunio je na najbolji mogući način - osvajanjem Calder kupa. Kane je tijekom profesionalne karijere s Philadelphia Phantomsima proveo pet sezona, odigrao 352 utakmice, zabio 72 gola te 124 puta asistirao za pogodak, a pet sezona je odradio i s Hershey Bearsima za koje je pak skupio 420 utakmica, 110 golova i 136 asista.

BARCELONA - Španjolski nogometni prvak ponudio je 32 milijuna eura za braniča brazilske reprezentacije i francuskog prvaka Paris Saint-Germaina Thiaga Silvu (28), objavili su španjolski mediji. Međutim, upitno je hoće li čelnici francuskog prvaka pustiti igrača kojeg su doveli prije samo 12 mjeseci iz Milana za 42 milijuna eura. "Tko zna što će se dogoditi. Silva ima ugovor s PSG-om i vodstvo kluba je poručilo kako ga nema namjeru prodati," kazao je njegov menadžer Paulo Tonietto. Silva je u protekloj sezoni odigrao 22 utakmica za PSG, a prije dolaska u Pariz igrao je za Milan (2009-12) i Fluminense (2006-08). Za brazilsku reprezentaciju je sakupio 39 nastupa.

MUNCHEN - Nova zvijezda europskog nogometnog prvaka Bayerna Mario Gotze izazvao je ljutnju čelnika kluba na svom jučerašnjem predstavljanju u Munchenu. Goetze se na službenom predstavljanju pojavio u majici Nike. Što ne bi bilo ništa čudno da jedan od glavnih sponzora njemačkog velikana nije Adidas. Ova kompanija sportske opreme ne samo da je sponzor, već u svom vlasništvu drži i 9,1 posto dionica bavarskog kluba, a generalni menadžer Adidasa Herbert Hainer član je Upravnog odbora Bayerna. "Slike s predstavljanja su nas neugodno iznenadile, bila je to povreda ugovora jer se radilo o službenom eventu kojeg je organizirao Bayern. O cijeloj situaciji smo već raspravili s čelnicima kluba," poručili su iz Adidasa. "Ova majica nam je promakla u velikoj gužvi i zbog toga veoma žalimo. Uvjeravamo Adidas da se ovo više nikad neće ponoviti", rekao je Markus Horwick, direktor medijskih operacija Bayerna. Jedan od najvećih talenata svjetskog nogometa, 21-godišnji ofenzivni veznjak preselio je u Bayern iz redova Borussije Dortmund za 37 milijuna eura odštete.

LONDON - Nakon dramatične utrke Velike nagrade Velike Britanije tijekom koje je čak šest vozača imalo problema s pucanjem guma, talijanski proizvođač guma Pirelli, koji snabdijeva svih 11 F1 momčadi, ojačat će pneumatike za predstojeću Veliku nagradu Njemačke. Za VN Njemačke, koja se održava 7. srpnja na stazi Nürburgring stražnje gume na bolidima će biti ojačane pojasom od kevlara umjesto dosadašnjeg čeličnog pojasa, kako bi se povećala otpornosti guma, dok će prednje gume ostati iste. No, za VN Mađarske na Hungaroringu 27. srpnja i prednje gume će doživjeti promjene. Tijekom utrke na stazi Silverstonee šest vozača je imalo problema s pucanjem guma - Lewis Hamilton, Fernando Alonso Felipe Massa, Sergio Perez, Jean-Eric Vergne i Esteban Gutierrez.

LONDON - Mladi španjolski branič Marc Muniesa (21) napustio je redove Barcelone i karijeru će nastaviti u engleskom premierligašu Stoke Cityju. Muniesi je istekao ugovor s Barcom i u Stoke je preselio bez odštete potpisavši ugovor na četiri godine. Član španjolske U-21 reprezentacije u dresu katalonske momčadi je upisao samo dva nastupa igrajući većinom za 'B' sastav. "Moja sezone je završila prije nekoliko dana osvajanjem europske krune u dresu španjolske U-21 reprezentacije, međutim jedva čekam početak priprema i početak Premiershipa," kazao je Muniesa koji je tijekom karijere imao dvije teške ozljede koljena. Prvo je kao 16-godišnjak polomio ligamente lijevog koljena zbog čega je pauzirao 10 mjeseci, a potom je ozlijedio i drugo koljeno.

ASUNCION - U prvom susretu polufinala Copa Libertadores, južnoameričke inačice nogometne Lige prvaka, Olimpija iz Asunciona je pobijedila kolumbijski Santa Fe 2:0. Golove za paragvajski sastav zabili su Herminio Miranda iz jedanaesterca u 65. minuti, te Juan Carlos Ferreyra deset minuta prije kraja susreta. Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje nakon što su koncem prvog dijela zbog međusobnog koškanja isključeni Juan Manuel Salgueiro (Olimpia) i Gerardo Bedoya (Santa Fe). Uzvratni susret je 9. srpnja u Bogoti. U drugom polufinalnom susretu sastaju se argentinski Newell's Old Boysi te brazilski Atlético Mineiro.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙