FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Planiranje projekata kvarnerskih otoka za EU fondove

OMIŠALJ , 3. srpnja 2013. (Hina) - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina razgovarao je danas u Omišlju na Krku s gradonačelnicima i načelnicima općina kvarnerskih otoka o kandidiranju projekata za fondove Europske unije.

"Klasični izvori financiranja sve će manje dolaziti do izražaja i moramo svi zajedno biti u stanju kreirati što više projekata za EU fondove", rekao je Komadina, dodavši kako je važno zajedničko planiranje, posebno u području školstva, zdravstva, lučke uprave i turizma.

Pozvao je gradonačelnike i načelnike da ubrzaju izgradnju stanica u sklopu Županijskog centra za gospodarenje otpadom Marišćine, na kojima bi se skupljao otpad s otoka i odvozio do Marišćine.

Gradonačelnik Krka Darijo Vasilić predložio je da se na Krku izgradi 'agrocentar' koji bi se sastojao od klaonice, uljare i sirane, čime bi se pomoglo stočarima i maslinarima u proizvodnji i plasiranju proizvoda.

Gradonačelnici i načelnici kvarnerskh otoka istaknuli su nužnost bržeg izdavanja građevinskih dozvola sve brojnijim investitorima. Istaknuli su i potrebu jačanja sustava zdravstvene zaštite ambulantama, u prvom redu tijekom turističke sezone.

Dogovoreni su češći sastanci s gradonačelnicima i načelnicima općina u Primorsko-goranskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙