FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski ministar prometa šalje osvježenje i hranu vozačima kamiona na granici s RH

BEOGRAD, 2. srpnja 2013. (Hina) - Srbijanski ministar prometa Milutin Mrkonjić izjavio je u utorak da je naredio dopremu hrane i osvježavajućih pića vozačima kamiona koji već dulje od 15 sati u kilometarskim kolonama na graničnim prijelazima čekaju na ulazak u Hrvatsku.

Ministar je rekao novinarima kako je "stjecaj okolnosti takav" i da"“ne treba zamjerati našim prijateljima u Hrvatskoj, koji se nisu snašli u prvom trenutku", izvijestila je agencija Tanjug iz Priboja, gdje je Mrkonjić u službenom posjetu.

Mrkonjić je rekao da ga suradnici redovito izvješćuju o situaciji na graničnim prijelazima s Hrvatskom i da je kolona nastala jer "Hrvatska kao nova članica EU-a primjenjuje nove propise".

Srbijanski ministar prometa uvjeren je da će se situacija na graničnim prijelazima s Hrvatskom brzo normalizirati, a istodobno je sugerirao kako "Srbija treba izvući neke pouke iz iskustva Hrvatske i pripremiti se kad i ona dođe na red" za ulazak u EU.

Srbijanski MUP priopćio je ranije da se, od 1. srpnja kad je Hrvatska postala članicom EU-a, na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo stvorila kolona duga petnaestak kilometara u kojoj oko 1.200 kamiona čeka carinsku proceduru i ulazak u Hrvatsku i dulje od 15 sati.

Za razliku od Batrovaca, na ostalim, inače znatno manje frekventnim prijelazima - u Šidu i na mostu Bačka Palanka, nema problema ni na ulazu ni pri izlasku iz Hrvatske, potvrđeno je Tanjugu.

Po tvrdnjama carinskih i policijskih službenika, putnički promet autobusima i osobnim automobilima je normalan, a pojedinačna zadržavanja automobila na granici su do tri minute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙