FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HZZO: lakše do polica dopunskog zdravstvenog osiguranja

ZAGREB, 2. srpnja 2013. (Hina) - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izmijenio je neke postupke vezane za sklapanje i otkazivanje ugovora o dopunskom zdravstvenog osiguranju, pa tako osigurane osobe koje imaju neplaćene dugove za doprinose u obveznom zdravstvenom osiguranju unatoč tome mogu sklopiti policu dopunskog zdravstvenog osiguranja, priopćio je HZZO nakon današnje sjednice Upravnog vijeća.

HZZO također navodi kako prestaje primjena obveznog otkaznog roka od tri mjeseca za postupak otkazivanja ugovora u dopunskom zdravstvenom osiguranju, što će znatno olakšati proceduru onima koji su odlučili raskinuti ugovor.

Osigurane osobe koje imaju neplaćeni dug za ranije sklopljenu policu mogu sklopiti novu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret državnog proračuna ako za to ispunjavaju uvjete (osigurane osobe čiji prihod ne prelazi propisani prihodovni cenzus, osobe s invaliditetom od 100 posto oštećenja organizma tj. tjelesnog oštećenja prema posebnim propisima, darivatelji ljudskog tijela u svrhu liječenja, dobrovoljni darivatelji krvi s više od 35 davanja za muškarce i više od 25 davanja za žene).

HZZO nastavlja raditi na jačanju i poticanju preventivnih aktivnosti u djelatnosti medicine rada. Cilj je potaknuti ostvarivanje zdravog radnog mjesta i smanjivanje broja oboljelih, kada se govori o ozljedama na radu i profesionalnim bolestima, a time i smanjivanje stope bolovanja.

Iz tog je razloga HZZO u standard postupaka i usluga u specifičnoj zdravstvenoj zaštiti radnika uveo nove postupke: edukaciju radnika o akutnom djelovanju štetnosti na radnom mjestu na razini grupe radnika, edukaciju radnika o održavanju radne sposobnosti, te davanje savjeta o zdravlju i sigurnosti na radnom mjestu na razini grupe radnika, uključujući i radnike oboljele od kroničnih bolesti, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙