FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: stiglo 17 stranih policajaca

SPLIT, 2. srpnja 2013. (Hina) - Sedamnaest policajaca iz Češke, Slovačke, Makedonije, Njemačke i Italije od danas će u Splitu, Makarskoj, Omišu te u splitskoj Zrakoplovnoj luci i na moru pomagati policajcima splitsko-dalmatinske Policijske uprave u sklopu međunarodne policijske suradnje tijekom turističke sezone.

Strane je policajce danas u splitskoj policiji novinarima predstavio voditelj ureda za prevenciju Paško Ugrina, koji je rekao da se takva suradnja među policijama u Hrvatskoj provodi od 2006. godine, a na području koje pokriva splitsko-dalmatinska Policijska uprava od 2008. godine.

"Zadovoljstvo nam je ugostiti kolege. Vjerujem da će se njihova dosadašnja pomoć i potpora stranim turistima te pomoć hrvatskoj policiji nastaviti i ove godine. Oni će biti stacionirani na područjima gdje očekujemo zadržavanje njihovih državljana", rekao je Ugrina.

Češki policajac će biti na području Omiša, slovački u Makarskoj, makedonski u Splitu, njemački u Zrakoplovnoj luci, a Talijan, koji u Split treba stići tek 15. srpnja, bit će na pomoći pomorskoj policiji. Svi policajci odradit će turističku sezonu do 31. kolovoza, kada se vraćaju u svoje zemlje.

Policajac Darko Stanković stigao je iz Češke, a već je šestu godinu u zajedničkoj hrvatsko-češkoj ophodnji tijekom ljeta. Dva će mjeseca provesti u Omišu.

Rekao je kako ga češki turisti najviše traže kako bi im pomogao u prometu, ali su i žrtve krađa. "Česi su vrlo neoprezni kada su na godišnjem odmoru. Opuste se i vrijedne stvari nose na plažu, gdje torbe ostavljaju otvorene dok su u moru pa kradljivci lakše dolaze do njih. Isto tako i u apartmanima ostavljaju otvorene prozore ili otključana vrata. Ne koriste se sefovima i zato se to sve događa. Nestaje im novac, mobiteli, fotoaparati, nakit", rekao je Stanković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙