FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ostojić sutra predstavlja Strateški plan razvoja palijativne skrbi

ZAGREB , 1. srpnja 2013. (Hina) - Ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavit će sutra Strateški plan razvoja palijativne skrbi 2014.-2016. u Specijalnoj bolnici za kronične bolesti Novi Marof.

Cilj Strateškog plana je novom organizacijom sustava palijativne skrbi osigurati najbolju moguću zdravstvenu njegu oboljelima od neizlječivih bolesti te pomoći njihovim obiteljima, najavljeno je iz Ministarstva zdravlja.

Strateškim planom predviđeno je da se do 2016. godine broj palijativnih kreveta poveća sa sadašnjih 142 na 300, te da se na taj način zbrine 50 posto neizlječivih bolesnika.

Za 100 posto povećat će se broj bolničkih timova za palijativnu skrb. Planira se edukacija 1500 zdravstvenih djelatnika, te povećanje broja volontera sa sadašnjih 50 na 500 volontera.

Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof jedna je od trenutno pet hrvatskih ustanova specijaliziranih za palijativnu skrb. Ministarstvo zdravlja lani je financiralo uređenje bolničkog Odjela za palijativnu skrb s 2,5 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙