FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fico ocijenio da je primanje Hrvatske bila dobra odluka

BRATISLAVA, 1. srpnja 2013. (Hina/TASR) - Primanje Hrvatske u Europsku uniju bio je ispravan korak, rekao je u ponedjeljak slovački premijer Robert Fico novinarima u zrakoplovu vraćajući se sa svečanosti u Zagrebu.

Fico je izrazio svoje iskrene čestitke Hrvatskoj koja je sada postala 28. članica EU-a. "Slovačko članstvo u toj instituciji je bilo vrlo uspješno, u svim pogledima, gospodarskom, društvenom i financijskom. Stoga vjerujem da će Hrvatska za nekoliko godina procijenjivati svoje članstvo u EU-u na isti način", rekao je slovački premijer.

Fico je rekao da je Slovačka podržavala Hrvatsku od samog početaka njenog pristupnog procesa. "Mi smo bili prva zemlja koja je ratificirala pristupni ugovor između Hrvatske i EU-a. I, uostalom, Slovaci Hrvatsku smatraju svojom drugom domovinom. Oko 350.000 slovačkih turista posjetilo je tu zemlju 2012. i naši su odnosi izvrsni".

Fico je ponovio i da je Slovačka u potpunosti otvorila svoje tržište rada hrvatskim državljanima od 1. srpnja. Uz to je slovački premijer rekao da je Slovačka spremna podržati priključenje Hrvatske području Schengena. "Jedna od velikih pogodnosti EU-a je uklanjanje graničnih prijelaza i mogućnost putovanja bez ikakvih ograničenja. Tako da pozdravljamo ulazak svake zemlje u prostor Schengena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙