FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost na graničnome prijelazu Karasovićima

DUBROVNIK, 1. srpnja 2013. (Hina) - Na graničnome prijelazu Karasovićima između Hrvatske i Crne Gore jutros je upriličena prigodna svečanost na kojoj su sudjelovali predstavnici izaslanstva Europske unije u Crnoj Gori, ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore te predstavnici gradova Dubrovnika i Herceg-Novoga.

Gradonačelnik Herceg-Novoga Dejan Mandić rekao je kako će Hrvatska kao nova država u Europskoj uniji zadržati partnerske odnose sa susjednim zemljama, a upravo u tome Herceg-Novi "vidi šansu", tako da, osim bilateralnih odnosa i razvojnih projekata, može računati na važne projekte prekogranične suradnje od čega će svi imati koristi.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić istaknuo je kako je na nama da sve ružno ostavimo iza sebe, da gledamo u svijetlu budućnost, pomažemo jedni drugima te ljudima omogućimo kvalitetniji život, jedno europsko kvalitetno sutra.

Veleposlanica Hrvatske u Crnoj Gori Ivana Sutlić-Perić istaknula je da će Hrvatska svoja iskustva iz Europske unije moći podijeliti sa susjednom Crnom Gorom.

U povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju u Herceg-Novome održana je panel-rasprava o utjecaju ulaska Hrvatske u Europsku uniju na proces europskih integracija u Crnoj Gori, a večeras će hrvatska veleposlanica Ivana Sutlić-Perić u Podgorici upriličiti svečani prijam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙