FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mercatoru do kraja godine produžen moratorij

LJUBLJANA, 1. srpnja 2013.(Hina) - Slovenski trgovački lanac Mercator objavio je u ponedjeljak da je u petak prošlog tjedna stupio na snagu njegov dogovor s bankama po kojem do kraja ove godine na svoje kreditne obveze privremeno neće plaćati glavnicu te da će se razgovori s bankama o dugoročnoj strukturi financiranja Mercatora nastaviti.

Novim dogovorom, koji je počeo važiti u petak, Mercatoru se produžuju uvjeti iz sporazuma iz veljače ove godine, kad se s 38 banaka dogovorio o moratoriju na isplatu glavnice, kako bi uskladio otplatu dospjelih obveza s tekućim prihodima te tako smanjio rizik refinanciranja.

Nakon produženja moratorija na isplatu glavnice između Mercatora i banaka vjerovnica nastavit će se razgovori o dugoročnoj strukturi financiranja skupine Mercator, a konačni dogovor o tome očekuje se do kraja 2013. godine, objavio je slovenski trgovački lanac, navodeći da su tako položeni čvrsti temelji za buduće dugoročno financiranje Mercatora.

Novim se dogovorom do kraja ove godine produžava važnost sporazuma po kojemu se Mercatoru odgađa naplata glavnica svih kreditnih obveza prema bankama čije je dospjeće u ovoj godini.

Vlasnici 53 posto dionica Mercatora su sredinom lipnja s koncernom Agrokor postigli dogovor o prodaji svojih udjela po cijeni 120 eura za dionicu. Agrokor i vlasnici dionica očekuju da će kupoprodajni sporazum, koji je povezan i s odobrenjem regulatornih tijela te rješenjem Mercatorovih kreditnih obveza, biti zaključen do kraja ove godine.

Mercator ima oko milijardu eura ukupnog duga, od čega je 54 posto dugoročnih i 46 posto kratkoročnih kreditnih obveza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙