FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istra slavi ulazak Hrvatske u europsku obitelj

PULA, 30. lipnja 2013.(Hina) - Ulazak Hrvatske u Europsku uniju raznolikim programom obilježava se u gotovo svim istarskim mjestima i gradovima.

Najveći istarski grad Pula slavi ulazak u EU velikom zabavom pod nazivom "EU party" na Forumu, gdje je osim zabavnog programa upriličen prigodan 3d mapping, tematski povezan s EU i odbrojavanjem, te na Trgu Portarata gdje su nastupili brojni lokalni glazbenici. Tijekom dana tu su nastupili pulski breakdanceri uz potporu trojice DJ-eva, a sutra ujutro će djeca pulskih dječjih vrtića i zbor Zaro održati prigodan program pod nazivom "Dobro jutro Europo".

Od brojnih manifestacija u Istri posebno zanimljivo je u Novigradu, gdje se održava "Europska noć" u starogradskoj jezgri, parkovima, na ulicama i velikom trgu u sklopu koje je upriličena gastronomska ponuda i degustacija autohtonih proizvoda pedesetak izlagača, poljoprivrednih proizvođača iz Istre, Slovenije i talijanske regije Friuli Venezi Giulia.

U Rovinju je, pak, uz prigodan zabavni program na malom molu upriličen doček veslača, Guinessovih rekordera Roberta Barbijerija i Riccarda Cuzzolina koji su u Rovinj stigli kajakom iz Venecije.

Prigodni programi u povodu ulaska Hrvatske u Europsku uniju održavaju se i u Pazinu, Labinu, Bujama, Umagu, Buzetu, Poreču i Vodnjanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙