FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 1. srpnja

ZAGREB, 30. lipnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 1. srpnja:

BREŽICE - Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić susrest će se na graničnom prijelazu Obrežje sa slovenskim ministriom unutarnjih poslova i javne uprave Gregorom Virantom (13 sati). Susret je organiziran u povodu pristupanja Hrvatske u Europsku uniju i uvođenja zajedničke granične kontrole na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske (one Stop Control). Nakon kraćeg obilaska prijelaza dvaju izaslanstava ministri Ostojić i Virant dat će izjavu za medije (13,15 sati).

ZAGREB - 'Regija nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju' tema je konferencije koja će se, u organizaciji Igmanske inicijative, održati u Zagrebu. Prema najavama, bit će predstavljen prijedlog unaprjeđenja suradnje zemalja u regiji nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Najavljeno je sudjelovanje supredsjednika Inicijative Vehida Šehića (BiH), Branka Lukovca (Crna Gora), Aleksandra Popova (Srbija) i Zorana Pusića (Hrvatska). Najavljeno je i sudjelovanje prve potpredsjednice Vlade RH i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, člana Igmanske inicijative Stjepana Mesića, voditeljice "Documente" Vesne Teršelić i drugih. Igmanska inicijativa je koalicija više od 100 nevladinih udruga koja se zalaže za normalizaciju odnosa na tlu bivše Jugoslavije (9,30 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić posjetit će prvo novorođenče rođeno u Zagrebu nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, u Klinici za ženske bolesti i porode. Nakon obilaska ministar će dati izjavu za medije (10 sati, Klinika za ženske bolesti i porode, Petrova 13)

ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a, predvođeno predsjednikom stranke Tomislavom Karamarkom, sutra će prigodom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju položiti vijence i zapaliti svijeće na Oltaru domovine i Mirogoju. U 9 sati predviđeno je polaganje vijenca na Oltar domovine, potom, u 9,30 sati polaganje vijenca na Zid boli na groblju Mirogoj, a u 9,45 sati polaganje vijenca na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bit će dostupan medijima za izjave nakon polaganja vijenaca.

ZAGREB - Zaklada Konrad Adenauer i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, dvije demokršćanske i narodnjačke političke zaklade, organiziraju prijem prigodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji. Prijemu će nazočiti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko (18 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na zagrebačkom Županijskom sudu trebalo bi se nastaviti suđenje u slučaju "Fimi media" u kojemu se bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera i ostale optužene tereti za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki kojima se, među ostalim, navodno punio HDZ-ov "crni fond". Na posljednjem ročištu sutkinja Ivana Čalić prihvatila je prijedlog da se u nastavku postupka kao svjedok sasluša povjesničar umjetnosti Igor Zidić. On bi trebao razjasniti na koji je način procijenio Sanaderove zaplijenjene slike na 315.000 eura. Prihvaćen je i prijedlog USKOK-a, Sanaderovih branitelja i njegove bivše stranke za dopunom knjigovodstvenog vještačenja. Odvjetnik HDZ-a tražio je da se utvrde prihodi i rashodi stranke, odnosno je li HDZ imao dovoljno sredstva za normalno funkcioniranje. Očekuje se i ispitivanje Sanaderova brata Vinka (9,30 sati, Zrinjevac 5).

BIZOVAČKE TOPLICE - Liječilište Bizovačke toplice započinje s općim štrajkom zbog neisplate plaće i kršenja mirovnog sporazuma, potpisanog u procesu mirenja s poslodavcem. Štrajk će trajati neograničeno, odnosno do ispunjenja zahtjeva za isplatom zaostale plaće i ostalih pripadajućih materijalnih davanja prema uposlenicima, članovima strukovnog sindikata i sindikalne središnjice. Tim povodom održat će se konferencija za novinare s uposlenicima Liječilišta (fizioterapeutima) i čelnicima sindikata (9 sati, ispred glavnog ulaza u Liječilište, Sunčana 39, Bizovac).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Irena Petričević

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙