FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 29. lipnja 2013. (Hina) - Izvješće Hrvatskoga autokluba o stanju u prometu i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Zbog bure na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskoga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (1. skupina). Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića. Vrlo je gust promet na autocesti A1 od Zagreba prema Bosiljevu , a pojačan na autocesti A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu, na Jadranskoj magistrali i Istarskome ipsilonu. Tijekom dana gust promet i vožnja u kolonama očekuje se na dionicama Jadranske magistrale Novi Vinodolski- Kozica, kod Omiša te između Živogošća i Ploča gdje se zbog radova vozi naizmjence uz prometnu signalizaciju. Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Lici, Dalmaciji, dijelu Slavonije i središnje Hrvatske pa vozače pozivamo na oprez. Zbog organizacijskih priprema hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji i dolasku stranih delegacija, za promet će biti zatvoreni silazni krakovi autoceste A3 u čvoru Buzin 30. lipnja (tijekom cijelog dana) i 1. srpnja - povremeno. Vozit će se uz privremenu regulaciju prometa uz prisustvo policije. Od subote 29. lipnja do ponedjeljka 1. srpnja 2013. važit će posebna regulacija prometa na određenim prometnicama grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Gornjeg grada i Trga bana Josipa Jelačića. Na tim prometnicama se neće dopustiti kretanje vozila, ali će se dopustiti prelazak vozilima u vrijeme između prolazaka kolona vozila s delegacijama. Pojačan je putnički promet na graničnim prijelazima Županja, Bajakovo i Stara Gradiška na izlazu te Kaštel, Plovanija, Macelj, Bregana i Rupa u oba smjera. Teretni je promet pojačan na Bajakovu na izlazu iz zemlje. Pojačan je promet u trajektnim lukama prema Pagu, Rabu i Cresu. Trajekti i katamarani plove redovito.

ZAGREB - Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prijepodne ponegdje malo kiše u Slavoniji, Lici i Dalmaciji, a poslijepodne se na sjevernom Jadranu, zatim i u zapadnoj unutrašnjosti očekuje porast naoblake. Mogućnost za poslijepodnevne lokalne pljuskove i grmljavinu uglavnom u istočnim i južnim krajevima. Vjetar većinom slab sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena, prijepodne ponegdje i jaka bura, poslijepodne će prolazno oslabiti, a na otvorenom moru srednjeg Jadrana umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviša temperatura uglavnom između 18 i 23, na Jadranu od 23 do 27 stupnja Celzijusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙