FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konstituirano Gradsko vijeće u Đakovu

ĐAKOVO, 28. lipnja 2013. (Hina) - Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća Đakova 18. lipnja, kada je HDSSB-u, koji ima 6 mandata, izostala očekivana potpora SDP-a sa 4 vijećnika, danas je u Đakovu konstituirano Gradsko vijeće, a većinu u tom 21-članom tijelu čine HDSSB i HDZ sa svojim koalicijskim partnerima s kojima broji 8 mandata.

Preostale mandate osvojili su Hrvatski laburisti (2), te HNS (1). Iako zajedno imaju većinu, ni u HDSSB-u, ni u HDZ-u ne žele to nazvati novom većinom ili koalicijom. Dva su to do jučer suprostavljena politička rivala u gradu. HDZ je još jučer na konferenciji za novinare poručio da kao rješenje za Gradsko vijeće predlaže svog člana Gorana Soldu za predsjednik, a što je danas većinom glasova i prihvaćeno. Potpredsjednici su iz HDSSB-a i SDP-a.

"Činjenica je da danas nitko u Vijeću nema većinu. Smatram da je HDSSB izašao s jednim sasvim suvislim prijedlogom, da lista koja je osvojila najviše mandata dadne predsjednika Vijeća, a da se potpredsjednici imenuju s druge i treće liste, znači s HDSSB-ove i SDP-ove. Na taj način spriječili smo nove izbore, uzaludno trošenje novca iz gradskog proračuna. Postavlja se pitanje što bi oni i donijeli, vjerojatno istu ili nešto različitu sliku u Vijeću, što nije bio interes HDSSB-a. Što se mene tiče kao gradonačelnika, još sam u izbornoj noći pozvao sve stranke na suradnju jer smatram da i bez klasične pozicije i opozicije možemo puno više napraviti za Đakovo i građane", rekao je gradonačelnik Zoran Vinković (HDSSB).

"Jasno je da je riječ o koaliciji koja je danas dobila i formalan značaj. Danas je ona i službena, drago mije da su se dvije opcije, koje imaju najviše mandata, dogovorile, izjavio je Josip Matkov (SDP).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙