FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HGK: izložba Be CROativ od 1. do 4. srpnja u Strasbourgu

ZAGREB, 28. lipnja 2013. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) od 1. do 4. srpnja u Strasbourgu, prilikom zasjedanja Europskog parlamenta, na kojemu će Hrvatska po prvi put biti zastupana kao punopravna članica, organizira izložbu "Be CROative", a riječ je 28. takvoj izložbi, kojom se simbolički obilježava pridruživanje Hrvatske zajednici europskih naroda, kao 28. članice Europske unije, najavili su danas iz HGK.

HGK će izložbom "Be CROative" članovima Europskog parlamenta u Strasbourgu predstaviti najkvalitetnije hrvatske proizvode, znanstvenike i inovatore, prirodne ljepote te Hrvatsku kao modernu zemlju 21. stoljeća, koja ulaskom u EU europskoj zajednici naroda pridružuje svoju kulturnu i prirodnu baštinu i gospodarske potencijale, navode iz Komore.

Izložba će biti postavljena u zgradi Europskog parlamenta, a svim zastupnicima bit će podijeljeni memory stickovi s informacijama o hrvatskim proizvodima, povijesnim izumima po kojima su Hrvati poznati u svijetu, ali i podaci o mogućnostima investiranja u novoj članici Europske unije.

Koncept izložbe sastoji se od panoa postavljenih u obliku harmonike na kojima će biti prikazani hrvatski kvalitetni proizvodi, odnosno nosioci znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta", kao i svjetski poznati hrvatski znanstvenici i izumitelji te prirodne ljepote Hrvatske.

Ispred zgrade Europskog parlamenta bit će postavljen info-pult na kojem će se dijeliti promotivni materijali izložbe "Be CROative" i Turističke zajednice Grada Zagreba, koja će promovirati turističku ponudu naše zemlje.

Ova izložba jedna je od tri koje je HGK organizirala u povodu obilježavanja ulaska Hrvatske u EU. Naime, od 11. do 14. lipnja "BeCROativ" je održana u Berlinu, a izložba u Bruxellesu, koju su posjetili i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, predsjednik Vlade Zoran Milanović, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schultz te mnogi drugi visoki uzvanici, traje do 1. srpnja, nakon čega će je zamijeniti izložba koja se od 1. do 4. srpnja održava u Strasbourgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙