FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Pusić: lokalni i dužnosnici u Vladi logistika su građanima

ZAGREB, 27. lipnja 2013. (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) Vesna Pusić danas je HNS-ovim lokalnim čelnicima, koji su od lokalnih izbora na dužnostima načelnika, gradonačelnika i župana te njihovim zamjenicima, da trebaju biti, kao i državni dužnosnici, prvenstveno logistika građanima.

"Na lokalne dužnosti nitko nije došao zbog svjetske revolucije nego da bi općinu, grad ili županiju učinili malo boljom", rekla je Pusić HNS-ovim lokalnim čelnicima na susretu u Zagrebu.

Ustvrdila je da su dužnosnici u Vladi i u lokalnoj samoupravi logistika građanima i trebaju stvorili mogućnosti za bolju kvalitetu života građanima i organiziraniju državu.

"Funkcioniranje institucija - državnih ili lokalnih vlasti - je ono što građani mjere kao uspješnost države i naša je odgovornost tu zajednička", poručila je Pusić HNS-ovim lokalnim čelnicima na susretu kojem su nazočili i HNS-ovi ministri Anka Mrak Taritaš, Ivan Vrdoljak i Andrea Zlatar Violić.

Načelnik općine Podgorač u trećem mandatu Goran Đanić, gradonačelnica Kraljevice Nada Turina Đurić i župan Varaždinske županije Predrag Štromar poručili su kako im je glavna ideja doprinjeti zajednici te u svojim sredinama pokazati kako je moguće dobiti i realizirati projekte EU.

HNS je na proteklim lokalnim izborima dobio nešto više od 100 mandata u lokalnoj vlasti i tako zadržao status treće najjače stranke u državi.

Narodnjaci imaju 32 načelnika općina i 34 zamjenika, 11 gradonačelnika i 18 zamjenika te tri župana i šest zamjenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙