FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni festival folklora u Karlovcu od 7. do 13. srpnja

KARLOVAC, 27. lipnja 2013. (Hina) - Na šesnaestom Međunarodnom festivalu folklora koji će se od 7. do 13. srpnja održati u Karlovcu, Topuskom i Dugoj Resi održat će se 12 koncerata na kojima će nastupiti 180 sudionika.

Direktor festivala Željko Štajcer rekao je na konferenciji za novinare da je MFF u proteklih 15 godina ugostio grupe iz 38 zemalja, odnosno više od dvije tisuće sudionika, a njihove je programe svake godine pogledalo oko 20.000 gledatelja. Najavio je da će se ove godine predstaviti ansambli iz Kanade, Nizozemske, Španjolske, Velike Britanije, najvjerojatnije Armenije, te domaći FA Matija Gubec.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu Karlovačke županije Željko Šančić kazao je da županija svih 16 godina pomaže MFF-u jer on približava kulturu drugih zemalja Hrvatskoj, ali i hrvatske posebnosti strancima, te je ustvrdio da je MFF dao "barem jedan milimetar doprinosa da Hrvatska uđe u Europsku uniju".

Svečani mimohod i otvaranje festivala bit će na igralištu Šanac 7. srpnja, a sudionici festivala bit će 13. srpnja i na manifestaciji "rođendanski bal Grada" na Trgu Josipa bana Jelačića koji će se održati u povodu 434. obljetnice postojanja Karlovca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙