FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Španjolska pomaže u strateškim dokumentima razvoja ribarstva

DUBROVNIK, 26. lipnja 2013. (Hina) - Projekt "Jačanje hrvatske administracije nadležne za strukturnu politiku i državne potpore ribarstvu" predstavljen je danas u Dubrovniku, a provodi se kroz institucionalnu suradnju Republike Hrvatske i Kraljevine Španjolske radi pomoći hrvatskoj administraciji u doradi i finalizaciji strateških dokumenata razvoja ribarstva.

Kako je istaknuo voditelj projekta koji je potvrdila Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije uz suglasnost Vlade RH Karlo Gjurašić, svrha projekta jest pomoći hrvatskoj administraciji u doradi i finalizaciji strateških dokumenata razvoja ribarstva.

"Ovaj projekt znači da skupa s ministarstvom poljoprivrede Kraljevine Španjolske radimo na pripremama za povlačenje novca iz EU fondova, a skupa s partnerima iz Španjolske napravit ćemo strateške dokumente koji su važni za ribarstvo u Hrvatskoj i koji će pomoći da se u ovom sektoru što lakše dođe do europskog novca", rekao je voditelj Gjurašić.

Dodao je kako je španjolski ribarski sektor prolazio kroz slične probleme kao hrvatski te da je naša glavna zadaća sačuvati ribarstvo koje se treba razvijati tako da Hrvatska konačno postane ribarska zemlja u potrošnji i konzumaciji ribe, što dosad nije bila.

Projekt će se provoditi do kraja 2014. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙